Sverige

Översättningsbyrå för farsi 

Farsi (även persiska eller parsi) är ett iranskt språk inom den indo-iranska grenen. Språket talas främst i Iran där det är modersmål för ungefär 70 % av befolkningen.

Men språket talas även i Afghanistan, Tadjikistan och i andra delar av världen.

Lokalisering

Vår översättningsbyrå har tillgång till sakkunniga översättare med språket som modersmål inom olika områden.

Professionella och specialiserade översättare med farsi som modersmål anpassar era översättningar utifrån geografiskt område, dialektala skillnader och andra, för översättningen, nödvändiga faktorer.

Persiska översättare

På vår översättningsbyrå samarbetar vi med persiska översättare inom alla områden. Böcker, avtal, tidningsartiklar, finansiella rapporter och bruksanvisningar är bara några få exempel på vad vi kan översätta.

Prata med våra projektledare om den språkkombination ni är intresserade av så hittar vi rätt översättare för er översättning till eller från farsi.

Översättningar från engelska till farsi 

Språket farsi (persiska eller parsi) talas främst i Iran, Afghanistan och Tadjikistan. Våra persiska översättare finns bosatta i olika regioner där språket talas. 

Översättningsbyrån Snabböversättare erbjuder behovsanpassade och skräddarsydda översättningar från engelska till farsi.

Lokalisering

Med lokalanpassade översättningar kan vi erbjuda det många andra konkurrenter inte kan. Med persiska översättare bosatta i de länder där farsi talas garanterar vi kvalitetssäkrade översättningar.

Översättare med spetskompetens inom olika områden ger er en lokaliserad översättning utöver det vanliga. Vi anpassar era texter utifrån geografiskt område och språkvariant. Med lokalisering som en naturlig del i vårt arbete, kan vi även lova korta ledtider.

Språkhistoria – farsi

Farsi, parsi eller persiska är ett och samma indoeuropeiska språk men är olika benämningar i Iran (Persien). Där kallas persiska för parsi eller farsi.

Språket har influerats av många andra länder i Asien såsom Indien, Turkiet och Armenien.

Språkformer

Dari (fârsi dari) är en språkform så nära besläktad med standardpersiskan att den betraktas som en persisk dialekt i Afghanistan. Skillnaden mellan farsi och dari är jämförbara med rikssvenska och finlandssvenska.

Tadzjikiska är officiellt språk i Tadzjikiskan. Språket använder kyrilliska alfabetet och har en annan struktur, speciellt när det gäller vokalerna. Här kan man göra liknelsen mellan svenska och norska.

Farsi – ett världsspråk

De olika språkgrupperna talas även i Uzbekistan, Qatar, Förenade Arabemiraten och Irak. Exilgrupper av iranier och afghaner har fört språken vidare till USA, Kanada, Västeuropa och i Sverige talas persiska av omkring 120 000 personer.

Språkets spridning utanför Iran beror till stor del på emigration från Iran. Anledningen är den oroliga sociala, politiska och religiösa situationen i landet. Många europeiska språk har persiska låneord. Sjal, schack, kebab och paradis är några exempel.

Då och nu

Det persiska språket har haft flera icke-iranska och iranska alfabet genom historien. Ett av de äldsta är kilskriftstecken. Farsi som språk har förändrats och utvecklats med expansionen av det persiska riket. Olika kulturer och folk har påverkat det persiska alfabetets natur.

Fornpersiska och nypersiska skiljer sig från varandra ungefär som fornisländska skiljer sig från svenska där skillnaderna ligger i vokalernas fonetik.

Vi översätter från svenska till farsi 

Vår översättningsbyrå erbjuder kvalitetssäkrade texter av era svenska texter. Vi väljer noga ut specialiserade översättare som översätter era dokument till sitt modersmål farsi.

Lokaliserad översättning till farsi

Anlitar ni översättningsbyrån oss garanterar vi lokalt anpassade översättningar av högsta tänkbara kvalitet. De persiska översättare vi anlitar bor i de regioner där farsi talas.

Iran, Afghanistan och Tadzjikistan är de största regionerna men det finns även många minoritetsområden.

Vi översätter åt alla

Det spelar ingen roll om du är en privatperson eller om ni är ett större företag. Vi översätter era svenska texter till farsi oavsett. Vår översättare har kompetens inom alla områden och har uteslutande farsi som modersmål.

Du som enskild person kanske vill ha ett meddelande översatt eller ni som företag kanske behöver översätta en svensk manual till farsi. Vi har det ni behöver! Mer avancerade dokument med byråkratiskt språkbruk  är inte heller några problem. Vi har expertisen!

Offertbegäran

Vill ni veta vad kostnaden för er översättning blir? Mejla era inskannade texter till oss eller fyll i offertformuläret, ange önskad leveranstid och målspråk. Vi ser över materialet och återkommer så snart som möjligt med en prisvärd offert.

Kontakta oss

Funderar ni över något ringer ni oss så hjälper någon av våra projektledare er vidare och svarar på era frågor. Vi ser fram emot ert samtal.