Sverige

De nordiska språken hos Snabböversättare

Översättningar från svenska till de övriga nordiska språken är något vi arbetar med dagligen och har stor erfarenhet av.

Hos Snabböversättare har vi även projektledare från de nordiska länderna och vi har ett nära samarbete för att försäkra oss om att du får precis den översättning ni behöver.

Danska

Snabböversättare är aktiv på den danska marknaden under namnet Hurtigoversætter.

Under årens lopp har vi byggt upp en stor databas med allmänna, tekniska och juridiska översättare, alla med sina specialistområden.

Finska

Vi samarbetar med finska översättare bosatta runt om i de finsktalande regionerna och länderna. Alla har finska som modersmål, relevant utbildning inom och tidigare erfarenhet från det aktuella ämnesområdet.

Lokalisering, det vill säga geografisk och språkkulturell anpassning, har stor betydelse i en översättning. Beroende på om målgruppen finns i Finland, Sverige eller Ryssland anpassas texten efter bland annat: språkvarianter, terminologi och layoutbegrepp.

Snabböversättare är aktiv på den finska marknaden under namnet Pikakaantaja.

Norska

Snabböversättare erbjuder norska översättningstjänster. Vi kan de olika varianterna och utför översättningar till och från både bokmål och nynorska. Vi har expertis inom i princip alla ämnesområden på marknaden.

Vi är även aktiva på den norska marknaden och där heter vi Hurtigoversetter.

Integritetsfrågor och översättning av känslig information

Integritet och känslig information är viktigt inom alla områden. Snabböversättare respekterar självklart det konfidentiella innehållet i känslig dokumentation. Alla våra översättare skriver på sekretessavtal, vilket innebär en trygghet för både oss och dig. Så vare sig det gäller en översättning till svenska, turkiska, danska, kinesiska, eller något annat språk säkerställer vi att konfidentialiteten upprätthålls.

Ofta efterfrågade språkkombinationer

Vi ombeds ofta att leverera översättningar av högsta kvalitet i följande språkkombinationer.

Våra översättare jobbar dagligen med följande språk:

  • svenska–danska
  • danska–svenska
  • svenska–norska
  • norska–svenska
  • svenska–finska
  • finska–svenska