Sverige

Översättningsbyrå för kantonesiska

Kantonesiska är ett annat namn för Yuedialekten, som talas i södra Kina. Kantonesiskan anses vara den språkvariant som bevarat den äldsta kinesiskan,  så som den talades för över femton hundra år sedan.

Det är den kinesiska språkgruppens tredje största språk, efter Mandarin och Wu (eller Shanghainesiska).

Kantonesiska översättare – lokalisering

Kantonesiska talas främst i Guangdongprovinsen i huvudstaden Guangzhou. I Hong Kong är det ett officiellt språk och används i undervisning och media. Kantonesiska är det kinesiska språk som är mest spritt i världen.

Hong Kong har ibland kallats den största kantonesiskspråkiga staden i världen. De flesta ”China Towns” i europeiska och amerikanska städer bebos av kantoneser.

Vår översättningsbyrå samarbetar med kantonesiska översättare i olika delar av världen. Lokalisering är därför en självklarhet i våra översättningar. Det vill säga: vi anpassar översättningen utifrån geografiskt område, målgrupp och behov.

Är ni i behov av en översättning inom ett speciellt affärsområde? Vi har lång erfarenhet av översättningar inom den asiatiska affärsmarknaden.

Prisvärd  översättning till kantonesiska?

Bra kvalitet ska inte behöva vara dyrt. Hos oss får ni prisvärda översättningar, snabb leverans med bibehållen hög kvalitet.

Men för att vi ska kunna ge er en korrekt prisoffert på er översättning behöver vi granska de texter som ni vill ha översatta.

Översättningar från engelska till kantonesiska

Guangdong är en av Kinas ekonomiskt viktigaste provinser och många ekonomiska reformer har prövats fram här, inte minst öppnandet av dem ekonomiska frizonerna i Shenzhen och Zhuhai.

Närheten till Hong Kong har också starkt bidragit till den ekonomiska utvecklingen. Provinsen är inte bara Kinas ledande exportör av varor utan också den största importören.

Affärsöversättning  från engelska till kantonesiska

Guangdong har arbetat sig upp inom tillverkningsindustrin från att ha koncentrats sig på textilier, leksaker och skor till mer avancerade produkter som informationsteknologi och tyngre maskinprodukter.

Det är främst städer som Guangzhou, Huizhou, Jiangmen, and Shenzhen, som leder den ekonomiska utvecklingen. Guangdong är också ett finansiellt centrum och många kinesiska företag är registrerade på börsen i Shenzhen.

Vi har lång erfarenhet av översättningsarbete inom den asiatiska marknaden. Vi har tillgång till översättare i Hong Kong och Guangdong och inom olika ämnesområden.

Det kantonesiska språkets historia

Kantonesiskan har historiskt skrivits med klassisk kinesiska, men under nittonhundratalet uppstod ett informellt kantonesiskt skriftsystem som framför allt använts i Hong Kong.

Det finns numera tidskrifter och tidningar med kantonesisk snarare än standardkinesisk skrift.

Skrift- och talspråk

Västerländska begrepp för att beskriva språk skiljer sig i många avseenden från den kinesiska terminologin, dels på grund av den enande kraft som kinesiska tecken utgör, dels på grund av skillnaderna i politisk och social utveckling i Kina i jämförelse med Europa.

Efter det romerska rikets sönderfall blev Europa fragmenterat i områden som ofta särskildes genom språk. Kina kunde i en helt annan utsträckning behålla kulturell och politisk enhet inom ett mycket stort geografiskt område genom en gemensam standard för skriftspråk.

Detta har lett till att kineser gör en tydligare åtskillnad mellan begreppen skrift- och talspråk. Drygt tvåtusen år av gemensamt officiellt skriftspråk upprätthålls än idag och gäller för samtliga dialekter.

Transkribering

I den kantonesiska skriften förekommer en del kinesiska tecken som inte finns i skriven standardkinesiska.

Jyutping är ett transkriberingssystem för standardkantonesiska som utvecklats i Hongkong. Vi har kompetensen ni söker och kan hjälpa er med översättningar till och från kantonesiska.

Översättningar från svenska till kantonesiska

Guangdong , huvudstaden i provinsen med samma namn där kantonesiskan har ett starkt fäste, är en språkligt och kulturellt splittrad region och en rad olika kinesiska dialekter talas i provinsen.

Den kantonesiska språket och kulturen dominerar i Pärlflodsdeltat i centrala Guangdong  och är det mest prestigefyllda språket i regionen. Detta har i sin tur bidragit till att påverka resten av Kina genom kantopopen och hongkongfilmen.

Kantonesiska – dialekt eller språk?

Kantonesiskan skiljer sig från det nordkinesiska standardspråket lika mycket som svenska från tyska men omtalas trots detta ofta som en kinesisk dialekt eller dialektgrupp.

Det kantonesiska köket är känt över hela världen tack vare en stor utvandring.

Vår översättningsbyrå har lång erfarenhet av översättningar till och från den asiatiska marknaden. Vi har tillgång till översättare i Hong Kong och Guangdong och inom olika ämnesområden.

Vi hjälper er översätta kokböcker, tekniska manualer, medicinska och juridiska dokument. Den översättare vi anlitar för er översättning till kantonesiska, har målspråket som modersmål och en adekvat utbildning inom ert ämnesområde. Ni får högsta tänkbara kvalitet till rimliga priser!

Offerterbjudande

För att vi ska kunna beräkna kostnaden för er översättning, måste vi granska det material ni vill ha översatt. Bifoga och skicka era texter i ett mejl så analyserar vi underlaget och återkopplar till er snarast möjligt.

Vi har även en tjänst där du kan få offert eller göra en beställning direkt. Klicka bara på knappen uppe till höger så guidas du vidare! Vi har många kunder som anlitar oss för återkommande uppdrag. Hos oss får ni kvalitetssäkrade översättningar till rimliga priser.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss om ni har några frågor! Vi behovsanpassar er översättning utifrån era önskemål, målgrupp och typ av dokument.