Sverige

Översättningar till och från thai

Thai är ett så kallat tonspråk. Grammatiken är ganska enkel och har inga tempus- eller pluralisböjningar.

Fonemiska toner

Uttalet i thai kan vara svårt för oss att lära sig eftersom språket är uppbyggt kring fem fonemiska toner.

Nedanför är exempel på hur de olika tonerna ska tolkas.

´ hög

` låg

^ fallande

˅ stigande

Är inte stavelserna markerade med något tecken ska de uttalas med medelton.

Thailändska översättningar

Snabböversättare kan översätta era textdokument till och från thai. Våra översättare finns lokaliserade i de områden där thai används. Ni garanteras en översättning av högsta kvalitet.

Högt utbildade översättare hanterar era texter. Vår kundkrets sträcker sig från enskilda personer till myndigheter och företag.

Översättare i Thailand

Lokalisering är en av våra styrkor som översättningsbyrå. Vår kompetens finns inom det ämnesområde er text handlar om. Hos oss får ni kundorienterade lösningar till marknadens bästa priser!

Högutbildade översättare hanterar era texter och ger er en lokalanpassad produkt.

Thailändsk språkhistoria

Thailand är indelat i 75 provinser, uppdelade på 6 regioner. Huvudstaden Bangkok är ett administrativt område snarare än en provins men räknas ofta som en 76:e provins.

Thai-folket, eller siameserna, uppskattas till ungefär 40 miljoner människor. Många andra folk, som talar thaispråk och som betraktar sig själva som tai, kallar sig själva och sina språk för andra namn.

Olika folkslag

Thailändare av idag kan härstamma från den första ankommande befolkningen eller från indiska eller kinesiska immigranter. Thailands bergsfolk och övriga minoritetsfolk får vi inte heller glömma. Under 1700-talet bosatte sig karenfolket i det som idag kallas Thailand. De tog sig in från Burma över floden Salween.

Det finns sammanlagt sex thailändska bergsfolk:

 • karen
 • hmong
 • lahu (musoe)
 • akha
 • lisu
 • yao (mien)

Många historiker och forskare har valt att använda thai (tai) som ett samlingsnamn på olika folkslag som kom till dagens Thailand för omkring tusen år sedan. Utöver bergsfolken finns det ett trettiotal olika minoritetsfolk som utgör cirka 2 % av den sammanlagda befolkningen.

Språket thai

Det som förenar de olika thaifolken är språken. Det finns ett tydligt släktskap mellan dem. Många av de olika folkslagen kan förstå varandras språk.

Burmesiska, kambodjanska, vietnamesiska och de kinesiska språken ligger dock långt ifrån varandra. Vi har kompetensen för en korrekt översättning.

Tonspråk

Thaispråken är så kallade tonspråk. Det finns upp till nio olika fonem (toner) bland språken, men de flesta har fem till sju. Standardthai, eller den dialekt som lärs ut i skolorna i Thailand, har fem toner. Lao, som talas i nordöstra Thailand och Laos, har sex fonem.

Översättning från engelska till thai

Turismen är stor i Thailand. Vi översätter olika typer av turistinformation från thai till engelska. Men vi kan självklart hjälpa till med översättningar från engelska till thai också!

Snabböversättare har modersmålsöversättare inom de flesta ämnesområden. Vi hanterar så väl personliga brev som mer komplexa juridiska dokument.

Thailändska översättare

Ganska ofta hör man uttrycket lokalisering i översättningssammanhang. Det avser att texten anpassas lokalt till påverkande faktorer så som:

 • dialektala skillnader
 • fackterminologi inom relevant område
 • layout – omvandling av mått och enheter
 • målgrupp

Speciellt utvecklad och för oss framtagen mjukvaruteknik gör det möjligt att arbeta kostnadseffektivt. Vi sparar tid och pengar och det gynnar naturligtvis er som kund.

Översättningar från svenska till thai

Många svenska turister åker till olika delar av Thailand för att njuta av vad landet har att erbjuda. Våra översättare kan hjälpa er med olika typer av korrespondens från svenska till thai. Allt från enklare meddelanden till juridiska handlingar.

Översättare i Thailand

Thailand är ett tropiskt land med många naturtillgångar.

Snabböversättare har tillgång till frilansande översättare i Thailand. Ta hjälp av oss i er affärskommunikation med era thailändska samarbetspartners.

Vi expanderar världen över och har etablerat oss internationellt. Hög kvalitet, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser är det som kännetecknar oss på marknaden.

Thailändska översättningar

Anlita oss och få thailändska översättningar till absolut högsta kvalitet. Det är viktigt att veta skillnaderna i olika dialekter för att undgå stora missförstånd. Vi vet vad som särskiljer språkvarianterna från varandra.

Era svenska texter översätts till thai av översättare som:

 • är utbildade inom relevant ämnesområde med thai som modersmål
 • har mycket goda kunskaper i svenska (ofta har utbildningen varit i Sverige)
 • har erfarenhet av tidigare utförda projekt i den här språkkombinationen

Vi tummar inte på kvaliteten men kan ändå erbjuda förmånliga priser jämfört med andra översättningsbyråer. Våra återkommande kunder vittnar om den framgång vi hittills har haft på marknaden.

Offert

Ni är välkomna att ringa oss om ni vill ha mer information om hur vi kan hjälpa er på bästa sätt. Vi skräddarsyr översättningen enligt era önskemål. Bra kommunikation mellan projektledare och översättare samt hög tillgänglighet till kunden är det som gör oss starka. Som kund ska ni känna er trygga och alltid kunna nå oss om ni har frågor eller funderingar.

Begär en offert genom att mejla era textfiler. Vi diskuterar med den översättare som vi anser vara bäst lämpad för ert uppdrag och förhandlar om ett bra pris. Ni får tillbaka ett offerterbjudande som få konkurrenter klarar av att matcha i förhållande till den höga kvalitet våra översättare har. Välkomna med er offertförfrågan redan idag!