Sverige

Översättningsbyrå – tagalog

Tagalog är ett centralfilippinskt språk i den austronesiska språkfamiljen. Språket är modersmål för cirka 20 miljoner människor och ungefär 25 % av den filippinska befolkningen.

Snabböversättare hjälper er med översättningar till och från tagalog.

Filipino, en sociolekt

Den standardiserade variant av språket som är officiellt språk på Filippinerna kallas för filipino. Filipino är en sociolekt av språket tagalog, som är ett av de officiella språken på Filippinerna, vid sidan av engelska.

Sociolekt avser en social dialekt, språkart (varietet) som är utmärkande för en viss social grupp.

Språket baseras i huvudsak på tagalog, som talas kring huvudstaden Manila. Men också språk som visayan, ilocano, ilongo och andra filippinska språk har influerat filipino.

Influenser

Tagalog är nära besläktat med de språk som talas i regionerna Bicol och Visayas (bikol, hiligaynon, waray-waray och cebuano). Man ser tydliga influenser från spanska, minnan, engelska, malajiska, sanskrit, arabiska samt nordfilippinska språk som kapampangan.

Översättningar från engelska till tagalog

Engelska är ett språk som används flitigt på Filippinerna men ibland behöver man översätta till tagalog eller filipino.

Vi har kompetensen som krävs för en språkligt korrekt översättning från engelska till tagalog. Vi hjälper er gärna oavsett om du är privatperson eller om ni är ett företag.

Filippinska översättare

Med 170 olika språkvarianter behövs stor insikt i såväl dialekter och grammatik men också kultur. Många faktorer påverkar en översättning.

Snabböversättare samarbetar med översättare i olika delar av Filippinerna. Hos oss får ni den spetskompetens som är relevant för ert ämnesområde. Hög kvalitet och snabb leverans är någonting vi garanterar.

Översättningar från svenska till tagalog

På Filippinerna talas mer än 170 språk. Nästan alla tillhör den västliga malajo-polynesiska språkgruppen av austronesiska språk. Det största undantaget är chavacano som är ett spanskbaserat kreolspråk.

Filipino (sociolekt av tagalog) och engelska är officiella språk. Engelska används främst inom administration, näringsliv och högre utbildning.

Affärsmöjligheterna är stora och ekonomin har en stark tillväxt.

Regionala språk

Det finns 12 regionala språk, med mer än en miljon talare vardera. Dessa är: tagalog, cebuano, ilokano, hiligaynon, waray-waray, bikol, kapampangan, pangasinan, kinaray-a, maranao, maguindanao och tausug.

Övriga stora utländska språk som talas på Filippinerna är: spanska, hokkien, kantonesiska, indonesiska, sindhi, punjabi, koreanska och arabiska. Ett arv från kolonialtiden är en rik litteratur på spanska.

Vi hjälper er med översättningar mellan svenska och tagalog men vi kan även hjälpa till med översättningar mellan svenska och övriga språk.

Offerterbjudande

Skanna in era textfiler, bifoga och skicka sedan dessa via e-post till oss. Vi granskar materialet och återkommer snarast möjligt med ett erbjudande som ni får ta ställning till.

Har ni några frågor kan ni ringa till våra projektledare. Ring oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda.