Sverige

Översättningsbyrå somaliska

Somaliskan är ett afroasiatiskt språk och nära besläktat med språken oromo och afar. Dessa ingår i en språkgrupp som kallaskushitiska språk.

Afrikanska språk

Islam har en stark relation till somaliskan. Därför har språket fått många låneord från arabiskan. Låneord från engelska och italienska är också vanliga i och med koloniseringen.

Somaliskan räknas som Afrikas tionde största språk. De nio förestående språken är arabiskan, swahili, hausa, oromo, igbo, fula, amhariskan, yoruba och malagassiskan.

Somaliska dialekter

Somaliska är indelat i tre dialektgrupper:

Nordlig somaliska som är standardsomaliska, är den som används i offentliga sammanhang som exempelvis radiosändningar.

Benaadirsomaliska, även kallat kustsomaliska, talas längs kusten, från Cadale till söder om Baraawe, inklusive Mogadishu.

I Somalias södra delar bor folkgrupperna digil och mirifle, även kallade rahanwayn. Språkvarianterna som dessa två grupper talar kan vara svåra att förstå för någon som talar övriga dialekter.

Dialekterna maay, jiido, dabare, garre och central tunni skiljer sig mycket från övriga dialekter. Jiido anses vara den allra svåraste av dessa.

Lokalisering av somaliska översättningar

Med så många olika dialekter och språkliga skillnader inom ett och samma språk är det viktigt med en korrekt översättning.

Våra somaliska översättare har språket som modersmål. Det som gör oss unika på marknaden är att varje översättare har även den dialektala kunskapen som behövs.

Riktar sig översättningen till de södra Somalia så garanterar vi att översättaren har kunskapen om just den dialekten.

Kunskapen om variationer i ett språk och vilka påverkande faktorer som är avgörande i en översättning kallas lokalisering. Översättningsbyrån Snabböversättare har kompetensen ni söker.

Översättningar engelska–somaliska

Våra professionella somaliska översättare är lokaliserade inom olika regioner. Med specialkompetens inom olika ämnesområden kan vi därför garantera bästa tänkbara kvalitet.

Lokalisering i somaliska är avgörande i en översättning. Avgörande eftersom det finns så många olika dialekter och grammatiska skillnader. Att ha insikt i dessa variationer kallas lokalisering.

Engelsk-somaliska översättare

Låt oss säga att ni behöver en översättning av en engelsk industriteknisk manual till somaliska. Det kan vi hjälpa er med! Våra engelsk-somaliska översättare har alltid somaliska som modersmål och har universitetsutbildning i engelska.

Kompetensen stannar inte vid det, utan er översättare har även stor kunskap inom det aktuella området för er översättning. I det här fallet har translatorn en industriteknisk bakgrund.

Dialektala översättningar i Somalia

Somaliskan är som tidigare nämnt uppdelat i många olika dialekter. Dessa skiljer sig mycket från standardsomaliskan. Eftersom våra somaliska översättare finns över hela Somalia så har vi den kunskapen som krävs för en sådan här översättning.

Somalisk affärsöversättning

Snabböversättares översättningstjänster är välkända för hög kvalitet, korta leveranstider och konkurrenskraftiga priser.

Er engelsk-somaliska översättning får rätt terminologi och rätt språkkulturella uttryck. Det förhindrar komplikationer och missförstånd som det annars lätt kan bli.

Översättningar från svenska till somaliska

Med expertis inom olika fackområden och med språkkulturell kompetens översätter vi era texter från svenska till somaliska.

Språkvariationerna är stora i Somalia men vi vet skillnaderna. Därför får ni en svensk-somalisk översättning av absolut högsta kvalitet!

Somaliska översättare med språket som modersmål

De somaliska översättarna finns utspridda över hela landet. Att språkkulturerna skiljer sig mycket åt i de olika delarna är därför inget ni behöver oroa er för.

Somaliskan är modersmålet men skulle översättningen gälla någon av de andra grupperna, exempelvis Maay så kan vi hjälpa er.

Konkurrenskraftiga priser och hög kvalitet

Översättningsbyrån Snabböversättare har gott rykte på marknaden. Bästa tänkbara kvalitet, snabba leveranser och marknadsmässigt billiga priser är det vi är kända för. Hos oss får en svensk-somalisk översättning ett modernt språkbruk och korrekt terminologi.

Specifikation!

Begär en offert för att få fullständig information om vad vi kan erbjuda just er. Är det flera texter som behöver översättas, skickar ni dessa per e-post så återkommer vi så fort vi kan med en specifikation.

Vid frågor är ni varmt välkomna att ringa till oss. Våra kontaktuppgifter hittar ni på sidan Kontakt.