Sverige

Norsk översättningsbyrå

Vår framgång på den globala översättningsmarknaden har gjort att vi har gott renommé i branschen. Vi är kända för hög kvalitet, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser.

Norska kvalitetsöversättningar

Med ett nätverk av frilansande modersmålsöversättare över hela världen kan vi garantera en mycket hög standard av översättningarna.

Men vi erbjuder mer än så. Ni får en översättare med spetskompetens inom ert marknads- eller ämnesområde, snabb leverans, bra pris, god tillgänglighet och mycket, mycket mer.

Översättningsservice på norska

Snabböversättare erbjuder norska översättningstjänster. Vi kan de olika varianterna och utför översättningar till och från både bokmål och nynorska. Vi har expertis inom i princip alla ämnesområden på marknaden och några som vi kan erbjuda översättningar inom är:

 • fordonsindustri
 • olja- och gasproduktion
 • bioteknik
 • telekom
 • ekonomi
 • jordbruk
 • skogsindustri

Norsk språkkultur och historia

Norskan är ett språk som de flesta i Sverige är bekanta med. Många jobbar i eller bor på gränsen till Norge.

Turismen och trafiken mellan våra länder är tidvis väldigt intensiv.

Det norska språket talas av ungefär fem miljoner människor i Norge. Det finns stora dialektala skillnader inom språket.

Det finns även två officiella skriftspråk – bokmål och nynorska. Här presenterar vi lite information om de skillnader som finns mellan de olika språkvarianterna.

Bokmål och nynorska

Norskan är precis som svenskan ett nordgermanskt språk och tillhör den indoeuropeiska språkstammen. I tal är det också relativt lätt för norrmän och svenskar att förstå varandra.

Men det skrivna bokmålet är lättare för en dansk att förstå. Och det är lättare för en norrman att förstå skriven danska än skriven svenska. Anledningen är att Norge länge var underordnat Danmark i en union de två länderna emellan. Norskan kom att basera sig på danskan.

Efter att unionen upplöstes skapades bokmålet som ett försök att skapa ett eget språk, men det är fortfarande tämligen likt det danska språket. Nynorskan skapades också som ett försök att forma ett eget norskt språk. Istället för att vara en modifierad variant av danska, baserar sig nynorskan på västnorska dialekter.

Både bokmålet och nynorskan innehåller många diftonger.

Kvalitetsöversättningar från svenska till norska

Vi översätter er svenska text till norska. Snabböversättares norska kontor i Oslo samarbetar med modersmålsöversättare runt om i Norge. Det betyder att er översättning får korrekt terminologi och språkbruk oberoende av vart i Norge målgruppen för er översättning finns.

Nynorska eller bokmål – vi har expertisen för olika dialektala skillnader. Det går bra att skicka underlaget via e-post. Vi har även en tjänst där du kan få offert eller göra en beställning direkt. Klicka bara på knappen uppe till höger så guidas du vidare!

Det kostar er ingenting att begära offerten. Godtar ni prisofferten sätter vi igång och skräddarsyr ert projekt tillsammans med er. Era önskemål tillgodoses och ni kan känna er säkra på att ni får en slutprodukt av högsta kvalitet.

Norska översättare med specialistkunskaper

Vi samarbetar med ett välkvalificerat översättarteam. Alla våra norska översättare är specialiserade på varierande ämnesområden. Vi har ett nätverk av spetskompetenta översättare inom fackområden som:

 • sport
 • oljeproduktion
 • natur och miljö
 • turism
 • journalistik

Det är bara några av de områden vi kan täcka. Det finns inget ämnesområde där vi inte hittills kunnat erbjuda en erfaren översättare.

Slagkraftig programvara och konkurrenskraftiga priser

Vi kan hålla de konkurrenskraftiga priser vi har idag av olika anledningar. Några av dem är den unika programvaran som har utvecklats speciellt för översättningsbyrån Snabböversättare. En annan orsak är att våra översättare finns över hela jorden lokaliserade inom olika tidszoner. Det har medfört att vi har kunnat automatisera våra rutiner för administration och fakturering. Det i sin tur gör att vi kan ha allt fokus på ert översättningsprojekt.

Översättning från engelska till norska

I Norge kan de flesta människor både tala och skriva på engelska, vilket gjort att det blivit vanligt att kommunicera på engelska vid kontakter med andra länder.

Den norska staten jobbar dock aktivt för att bevara det norska språket och kräver ofta att all formell kommunikation sköts på norska.

Hos oss på Snabböversättare får ni professionell hjälp med att översätta era engelska dokument till norska. Våra översättare har adekvat utbildning och arbetar enbart inom de fält de specialiserat sig på.

Behöver ni översättning från engelska till norska inom teknik, medicin, ekonomi eller juridik har vi vad som krävs.

Både brittisk och amerikansk engelska

Många företag har medarbetare från flera olika länder vilket gör att kommunikation på engelska är att föredra. Självklart kan vi även översätta från norska till engelska. Vi har ett brett utbud av översättare till både brittisk och amerikansk engelska som är vana att jobba med norska texter med kort varsel.

Har ni några särskilda önskemål gällande facktermer eller språklig nivå är vi alltid öppna för att diskutera olika alternativ för att ni ska bli nöjda med resultatet.

Översättningar från tyska till norska

Vi erbjuder översättningstjänster från tyska till norska. Med specialiserade norska modersmålsöversättare får ni kvalitetsöversättningar till låga priser och snabba leveranser.

Tysk-norska textöversättningar

Vi är ett av de ledande översättningsföretagen på den europeiska marknaden idag. Nyckeln till vår framgång beror bland annat på:

 • översättare med målspråket som modersmål
 • kompetens inom alla ämnes- och marknadsområden
 • effektiv organisering
 • massivt nätverk av tusentals translatorer
 • bra kommunikation
 • unikt programsystem
 • tydlig arbetsstruktur
 • tillgängliga projektledare

Ta kontakt med oss

Begär en offert genom att skicka era filer i ett mejl.

Vi gör en analys av de texter ni skickat till oss och återkommer sedan med ett offerterbjudande. Bestämmer ni er för att anlita oss så anpassar vi uppdraget helt efter era önskemål! Har ni frågor? Kontakta oss gärna på telefon. Vi ser fram emot ert samtal!