Sverige

Översättningsbyrå för makedonska

Makedonska eller makedoniska som det också kallas är ett sydslaviskt språk. Makedonska har stora likheter med bulgariska och serbiska.

Några av dessa likheter är:

  • bestämda artiklar
  • jämförelse med användning av prefix
  • avsaknad av infinitiv och kasus

Vi är en översättningsbyrå som har kunskapen om vad som skiljer de olika språken och dialekterna åt. Anlita oss om ni vill ha en översättning som håller hög kvalitet.

Översättningstjänster i Makedonien

En del av nyckeln till vår framgång på marknaden är kunskapen om lokalisering. I det här fallet avser lokalisering att vederbörande översättare är/har:

  • bosatt i Makedonien eller där makedonska talas
  • makedoniska som modersmål
  • erfarenhet inom den bransch dit er översättning riktas (exempelvis medicin)
  • insikt i dialektala differenser
  • kunskap om den terminologi som gäller inom relevant område

Översättning från engelska till makedonska

Makedonien erbjuder ett gynnsamt företagsklimat. Landet har den snabbast växande IT-marknaden i den Adriatiska regionen.

Ledande multinationella leverantörer av hård- och mjukvara finns på den makedonska affärsmarknaden.

Affärsöversättningar från engelska till makedonska

It-företag och forskningscenter har också etablerat sig i Makedonien gör att affärsmöjligheterna är stora. 

Vi har makedonska översättare inom alla affärsområden. Vi hjälper er gärna med översättningar från engelska till makedonska.

Makedonska översättare i olika länder

Makedonska talas inte bara i Makedonien utan även i länder som Albanien, Grekland och Bulgarien.  Vår styrka är att vi kan lokalisering.

Det innebär att oavsett i vilket land er målgrupp finns så har vi lokalkännedomen som kvalitetssäkrar er översättning. Ni får en anpassad översättning till land, målgrupp och ämnesområde.

Makedonska språkets historia

Det makedonska språkets historia och kamp för erkännande, är lång och brokig. Vi på Snabböversättare sammanfattar här lite kortfattad språkhistoria om makedonska

Språket tillhör den östra gruppen av sydslaviska språk, som innefattar länderna i balkanregionen.

Den geografiska plats som idag heter Makedonien har under historiens gång tillhört olika riken.

Kamp för erkännande

Under lång tid nekades makedonskan att kallas ett eget språk. Anledningen var att den inte ansågs tillräckligt säregen för att klassificeras som eget språk. Den räknades istället som en dialekt av bulgariska eller serbiska.

Makedonskan är besläktad med dessa språk och makedonier, serber och bulgarer kommunicerar lätt med varandra på sina egna språk. Men att hävda att det inte finns någon skillnad däremellan vore detsamma som att säga att svenska är en dialekt av norska eller danska.

Jugoslaviens upplösning

Efter att Jugoslavien börjat upplösas, utropade sig Makedonien till en självständig stat 1991 och makedonskan stod nu ohotad som officiellt förstahandsspråk.

Idag talas språket av cirka fyra miljoner människor världen över. Hälften av dessa bor i Makedonien och resten finns världen över, med stora diasporasamhällen i USA och Australien. 

Översättning till makedonska

På översättningsbyrån Snabböversättare arbetar vi med att förse våra kunder med exakta översättningar till och från makedonska.

Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor eller funderingar kring er översättning.

Vi översätter från svenska till makedonska

Makedonien är ett land där fler och fler företag etablerar sig. Affärsområden som IT- och telekom är på stark frammarsch och många större kedjor väljer att expandera här.

Vi erbjuder översättningstjänster från svenska till makedonska. Vi kan hjälpa er i er kundkontakt i Makedonien.

Översättare i området Balkan

Språket makedonska används över hela Balkan. Med ett språk som är utspritt över flera regioner varierar också dialekterna.

Att ha kunskapen om skillnaderna dessa emellan kan vara avgörande i en översättning.  Vi har översättare med makedonska som modersmål och kunskap om de särdrag som skiljer dialekterna åt.

Hög kvalitet till ett lågt pris

Med spetskompetenta modersmålsöversättare världen över är det lätt för oss att pressa priserna. Med översättare i alla tidszoner kan vi arbeta effektivt och snabbt.

Begär en offert för er översättning så får ni se hur konkurrenskraftiga våra priser är.  Mejla textfilerna så granskar någon av våra projektledare dessa och skicka de till oss kan vi sedan göra en utvärdering och återkomma med ett offerterbjudande till er.

Våra priser är redan generellt lägre än våra konkurrenter, men vi förhandlar alltid med översättaren och försöker pressa priserna ytterligare. 

Vill ni veta mer om hur allt fungerar kring en översättning? Kontakta oss så svarar vi på de frågor ni har. Välkomna att höra av er redan idag!