Sverige

Översättning till mongoliska

Mongoliska är ett språk som talas av cirka 5 miljoner människor världen över. Ungefär hälften av dessa bor i Mongoliet, och de flesta andra i den kinesiska provinsen Inre Mongoliet.

Mongoliska har flera dialekter, varav Khalkha är den som mongoliskan bygger på. Den har sina rötter i det officiella språk som talades i det mongoliska imperiet på 1300-talet.

Olika mongoliska skriftspråk

Den klassiska mongoliskan har sitt ursprung i de semitiska språken, och är besläktat med de språk som talas i Nord- och Östafrika samt mellanöstern.

Skriften används fortfarande i stor utsträckning i Inre Mongoliet, men inte i Mongoliet. Man skriver alltså uppifrån och ned, från vänster.

Kyrilliska alfabetet

Under första halvan av 1900-talet utövade Sovjetunionen påtryckningar på mongolerna för att de skulle byta skriftspråk, vilket de också gjorde.

År 1941 skapades ett nytt alfabet, baserat på det kyrilliska. Det klassiska mongoliska alfabetet var olagligt i Mongoliet under flera decennier men idag existerar de två parallellt.

Översättningar

Det som gör vår översättningsbyrå Snabböversättare så unik är just att vi kan hantera översättningar till och från olika isolat- och minoritetsspråk. Detta är möjligt tack vare ett stort nätverk av frilansande översättare i alla världsdelar och en effektiv organisation med för oss speciellt framtagna programvaror.

Översättning från engelska till mongoliska

Vi erbjuder översättningstjänster från engelska till mongoliska. Vi samarbetar med ett globalt nätverk av frilansande översättare.

Hos oss får ni snabba kvalitetsöversättningar till humana priser.

Amurgädda, harr och lenoköring

Turismen är stor i Mongoliet och vildmarksfiske är en av anledningarna till att turisterna letar sig hit.

Mongolerna är inte ett fiskande folk, vilket medfört orörda fiskevatten och stora mängder fisk. Amurgädda, harr och lenoköring är några av de fiskarter som finns här.

Översättare i Mongoliet

Snabböversättare är unik som en av få översättningsbyråer som erbjuder översättningar till och från flera i Sverige mindre förekommande språk.

Vi har översättare i Mongoliet men även andra regioner där mongoliska talas: Kina, Ryssland och Kirgizistan.

Översättning från svenska till mongoliska

Mongoliets ekonomi är centrerat runt jordbruk och gruvdrift. Gruvindustrin producerar petroleum, kol och koppar.

Vi hjälper er med översättningar från svenska till mongoliska. Vi har kompetens inom de olika ämnesområdena.

Sportfiske

Turism är en annan viktig inkomstkälla. Sportfiske av amurgädda och harr är populärt.

Mongoliet har ingen utbredd fisketradition, vilket bidragit till de fantastiska fiskemöjligheterna som idag existerar i landet.

Vi översätter er korrespondens, turistinformation, era broschyrer och annonser mellan svenska och mongoliska.

Mongoliska översättare

Snabböversättare är en av de få översättningsbyråer som kan erbjuda översättningstjänster till och från isolat- och minoritetsspråk.

Vi väljer våra mongoliska översättare med omsorg och den som hanterar er text har alltid en relevant bakgrund inom ert specifika område.

Prisoffert

Begär en offert för era texter. Bifoga filerna i ett mejl så återkommer vi med ett offerterbjudande som få konkurrenter kan matcha. Hög kvalitet ska inte behöva vara dyrt!

Varmt välkomna att ringa oss så svarar vi på de eventuella frågor ni har. Vi skräddarsyr er översättning utifrån behov och önskemål.