Sverige

Översättningsbyrå för översättningar till och från georgiska

Översättarbyrån Snabböversättare erbjuder kvalificerade översättningar till och från georgiska. Vi har ett stort nätverk av frilansande översättare till vårt förfogande.

Med den senaste programvarutekniken och effektiviserade rutiner, kan vi pressa priserna utan att tumma på den höga kvaliteten.

Hos oss får ni kvalitetssäkrade översättningar med snabba leveranser.

Georgiska översättningar

Vi skräddarsyr översättningen efter de önskemål och behov som finns. Våra översättare måste uppfylla vissa kriterier för att vi ska anlita dem. Vi tittar på bakgrund, kompetens, modersmål, utbildning och tidigare erfarenhet innan vi väljer den mest kompatibla översättaren för er text.

Era georgiska översättningar anpassas efter lokala faktorer och målgrupp. Ni kan känna er trygga i att era texter översätts så att de efterliknar originaltexten så mycket som möjligt.

Fackområden

Vår översättningsbyrå får återkommande översättningsuppdrag inom olika fackområden. Juridiska, ekonomiska, medicinska och tekniska texter är exempel på vad vi brukar arbeta med. Översättarna är specialiserade inom det relevanta fackområde er text handlar om.

Anlitar ni oss får ni en helhetslösning. Ofta behöver man leta efter flera olika översättare och sedan sakkunniga för att vara säker på att få en korrekt översättning. Vi har en samlad kompetens vilket sparar såväl tid som pengar, både för er och oss.

Översättning från engelska till georgiska

Hotellkedjor expanderar i Georgien och landet har en positiv ekonomisk tillväxt. Turismnäringen och infrastrukturen utvecklas i snabb takt och affärsmöjligheterna är goda!

Vi utför prisvärda affärsöversättningar från engelska till georgiska. Vi arbetar ofta inom snäva tidsramar så tveka inte att kontakta oss om ni har en brådskande översättning.

Georgiska översättare

Möjligheterna är många och vi har kapaciteten och kompetensen för att hjälpa er i er kommunikation till och från georgiska. Snabböversättare bearbetar era engelska texter med stor hänsyn till källtexten, målgrupp, branschområde och geografiskt område.

Det finns flera olika dialekter i Georgien och vi kan skillnaderna emellan dessa. Ring till oss för ytterligare information!

Språkhistoria georgiska

Georgiska, tidigare även kallat grusiska, är ett sydkaukasiskt språk som talas i Georgien, nordöstra Turkiet och nordvästra Iran. Det skrivs med det georgiska alfabetet.

Georgiska tros ha skilts från mingreliska och laziska under det första årtusendet f.Kr. och dessa språk i sin tur skiljdes från svanuri ytterligare tusen år tidigare.

Mingreliska, megreliska

Megreliska eller mingreliska (även tidigare kallat iveriska) är ett sydkaukasiskt språk som talas i västra Georgien (regionerna Megrelien och Abchazien), främst av georgier med megreliskt påbrå.

Språket är idag utrotningshotat, då många övergått till att tala georgiska. Mingreliska är nära besläktad med de övriga sydkaukasiska språken georgiska, svanetiska och laziska.

Laziska

Laziska, även känt som kartveliskt språk, talas av det laziska folket vid den sydöstra kanten av svarta havet. Man uppskattar att det finns cirka 30 000 personer i Turkiet med laziska som modersmål, i en linje från Melyat till den georgiska gränsen.

Språket är nära besläktat med georgiskan, och använder sig i huvudsak av det georgiska alfabetet. Ungefär 2 000 talare finns i den georgiska regionen.

Svanetiska

Svanetiska talas av cirka 30 000 personer (folkslaget svaner) i bergsdistriktet Svanetien i nordvästra Georgien. Språket härstammar från samma stam som georgiskan, den sydkaukasiska, men de tros ha gått skilda vägar för ungefär 4000 år sedan. Svanetiska har inget eget alfabet och skrivs numer med det georgiska.

Översättningar från svenska till georgiska

Det investeras i flera branscher i Georgien vilket innebär intressanta affärsmöjligheter för svenska företag. Vi erbjuder er kvalitetsöversättningar från svenska till georgiska.

Ring oss så får ni prata med någon av våra projektledare. Vi hjälper er vidare!

Översättare i Georgien

Översättare med georgiska som modersmål och kompetens inom expanderande affärsområden som turism och energi, garanterar vi det bästa översättningarna. Detta till låga kostnader och med snabba leveranser.

Vår översättningsbyrå har översättare i alla tidszoner så beroende på var er målgrupp finns och om uppdraget brådskar kan vi leverera i tid.

Vad kostar en georgisk översättning?

Bifoga era inskannade texter i ett e-postmeddelande så tar någon av våra projektledare kontakt med er efter vi analyserat era dokument. Ni får ett offerterbjudande få av våra konkurrenter kan matcha.

Ni kan även använda offertformuläret om ni vill ha en offert för en mindre text. Hos oss får ni hög kvalitet till låga priser och med korta leveranstider. Välkomna!