Sverige

Finsk översättningsbyrå

Finska är tillsammans med svenska officiellt språk i Finland men också officiellt minoritetsspråk i Ryssland och Sverige.

Finskan tillhör den finsk-ugriska språkfamiljen och är inte släkt med de nordiska språken i den indoeuropeiska språkfamiljen.

Våra finska översättare

Vi samarbetar med finska översättare bosatta runt om i de finsktalande regionerna och länderna. Alla har finska som modersmål, relevant utbildning inom och tidigare erfarenhet från det aktuella ämnesområdet.

Lokalisering, det vill säga geografisk och språkkulturell anpassning, har stor betydelse i en översättning. Beroende på om målgruppen finns i Finland, Sverige eller Ryssland anpassas texten efter bland annat: språkvarianter, terminologi och layoutbegrepp.

Vi har kompetensen och expertisen för att kunna hantera dessa skillnader så kontakta oss för en professionell översättning till finska av absolut högsta kvalitet. Vi erbjuder kvalitetsöversättningar till rimliga priser.

Professionell översättning från engelska till finska

Finland gör stora satsningar på forskning och ingenjörskonst och Finlands ekonomi har kommit att till stor del bestå av avancerad teknologi, samtidigt som traditionella områden som skogs- och stålindustri fortsätter att växa.

Med en stark ekonomi och många internationella samarbeten ökar också behovet av översättningar.

Översättningsbyrån Snabböversättare erbjuder högkvalitativa översättningar från engelska till finska till humana priser och kort leveranstid.

Formell kommunikation på finska

Även om finnar är bra på att förstå engelska krävs normalt att formella dokument är skrivna på finska för att accepteras i Finland. För er del innebär en översättning också en trygg försäkran om att er partner verkligen förstått innebörden av dokumentet.

Vår översättningsbyrå samarbetar med professionella finska modersmålsöversättare inom bland annat: business, juridik, ekonomi, medicin och teknik.

Finsk översättningsservice

På vår översättningsbyrå erbjuder vi, i samarbete med kontoret i Helsingfors, kvalitetssäkrade översättningar av alla typer av dokument.

Språkkombinationer

Vi anlitar professionella modersmålsöversättare i språkkombinationerna svenska-finska, finska-svenska, engelska-finska och finska-engelska.

Vi kan naturligtvis även hjälpa er med andra språkkombinationer. Kontakta oss gärna för att få mer information om hur vi kan hjälpa just er. Samtliga av våra översättare har många års erfarenhet av översättning inom ett eller flera ämnesområden (exempelvis teknik, juridik, ekonomi, medicin eller marknadsföring) och har målspråket som modersmål.

Översättning mellan svenska och finska

Finska är ett av Sveriges minoritetsspråk och banden mellan Sverige och Finland är många. Våra språk står dock väldigt långt ifrån varandra och många företag och privatpersoner behöver därför hjälp med översättning.

Hos översättningsbyrån Snabböversättare får ni professionell hjälp med översättningar mellan svenska och finska till rimliga priser.

Svenska och finlandssvenska

Givetvis har vi även modersmålsöversättare från finska till svenska. Finlandssvenskan skiljer sig ofta i val av termer mot standardsvenskan och kan för en svensk upplevas som gammalmodig. Vid beställning ber vi er därför specificera om ni önskar standardsvenska eller finlandssvenska. Vi kan leverera båda varianterna men för finlandssvenska händer det ibland att vi har en viss väntetid.

Specialkompetens

Många företag med affärsverksamhet i både Sverige och Finland behöver behovsanpassade översättningar. Vi har kompetens inom områden som marknadsföring, IT, juridik och produktion.

Med specialiserade översättare inom olika inriktningar kan vi också garantera översättningar av högsta kvalitet.

Offertbegäran

Vi anlitar enbart professionella översättare med målspråket som modersmål för att garantera att ni får kvalitetssäkrade texter. Mejla era texter till oss så analyserar vi dem och återkommer med ett prisvärt offerterbjudande.

Kontakta oss

Ring oss om ni behöver fråga om någonting så hjälper vi er vidare och tar fram en skräddarsydd offert utifrån era behov och önskemål. Med över tio års erfarenhet i branschen känner vi oss säkra på att vi har en översättare som kan hjälpa även er! Varmt välkomna att höra av er med era frågor redan idag!