Sverige

Översättningsbyrå för bulgariska

Vi erbjuder prisvärda översättningar till och från bulgariska. Vi har många års erfarenhet av att hjälpa både företag och privatpersoner.

Vi garanterar kvalitetssäkrade texter till humana priser. Bifoga era filer i ett mejl så återkommer vi med ett prisvärt offerterbjudande. 

Noggrannhet och kvalitet

Vår översättningsbyrå anlitar välutbildade och specialiserade översättare med målspråket som modersmål. Vi har facköversättare inom ekonomi, juridik, teknik och medicin.

Behöver ni översätta en maskinmanual till bulgariska kan ni känna er trygga med att översättaren har den tekniska bakgrund som krävs. Behöver ni istället översätta en finansrapport till eller från bulgariska anlitas någon med ekonomisk bakgrund.

Affärer i Bulgarien

Många svenska företag har etablerad verksamhet i Bulgarien. Vi anpassar översättningen utifrån era specifika behov. Privatperson eller företag, stor eller liten text spelar ingen roll, vi översätter alla typer av dokument åt alla.

Översättning från engelska till bulgariska

Vi utför kvalitetssäkrade översättningar från engelska till bulgariska inom alla ämnesområden.

Bulgariska översättare

Vi samarbetar med bulgariska översättare i Bulgarien men även i andra Balkanländer där språkvarianter finns.

Översättarna har mycket goda kunskaper i källspråket och en utbildning i det ämnesområde översättningen gäller.

Teknisk översättning från engelska till bulgariska

De bulgariska teknikföretagen växer  och industrier inom vilka det finns goda affärsmöjligheter är: teknik (byggs till stor del upp med hjälp av utländska investeringar), maskin, elektronik samt varvs- och metallvaruindustrin.

Vi kan täcka översättningsbehovet inom alla områden och har kapaciteten och kompetensen att hantera både enklare och mer avancerade texter.

Det bulgariska språkets historia

Bulgariska språket har syntaktiska särdrag som skiljer det från andra slaviska språk. Man använder exempelvis prepositioner i stället för kasusböjning.

Vår översättningsbyrå har det som krävs för korrekta översättningar från engelska till bulgariska.

Bulgariska perioder

Det bulgariska språkets historia kan delas in i  nedanstående fyra perioder:

Förhistorisk period; från slavernas inflyttning på Balkanhalvön till slutet av 800-talet
Fornbulgariska; från sent 800-tal till 1000-talet
Medelbulgariska; från 1100-talet till 1400-talet
Nybulgariska; från 1500-talet och framåt

Fornbulgariskan var det första skrivna språket och kan beskrivas som ett syntetiskt språk med ett omfattande böjningssystem. Språket finns belagt i ett antal handskrifter från sent 900-tal och tidigt 1000-tal.

Särdrag och kännetecken

Bulgariskan skiljer sig från andra slaviska språk på flera olika sätt. Några specifika särdrag och kännetecken för det bulgariska språket är: avskaffandet av substantivböjning, utvecklingen av att en bestämd artikel hängs på substantivet som en ändelse och  att verbformen infinitiv saknas.

Översättning från svenska till bulgariska

Bulgarien har en lång tradition av tillverkning. Infrastrukturen förbättras successivt och arbetskraftskostnaderna är låga i jämförelse med övriga Europa.

Affärsmöjligheterna är stora för svenska teknikföretag. Vi har den tekniska kompetens som krävs för terminologiskt korrekta översättningar.

Översättare i Bulgarien och Balkan

Men vi har inte bara kompetens i Bulgarien utan även i övriga Balkan-länder. Våra översättare finns även i Moldavien, Rumänien, Makedonien och många andra minoritetsområden där språket används.

Era svenska tekniska texter översätts till bulgariska av noga utvalda översättare. Välutbildade med tidigare erfarenhet av tekniska översättningar garanterar våra översättare bästa tänkbara kvalitet.

Affärsöversättning från svenska till bulgariska

Teknikföretag i Bulgarien är framför allt koncentrerade runt de större städerna och utmed de viktigaste vägarna. Precis som i andra länder finns även underleverantörer runt de större företagen. Med en lovande framtid för företagsmarknaden i Bulgarien ökar också efterfrågan på översättningar.

Våra kunder kommer ofta tillbaka och anlitar oss för nya uppdrag med motiveringen att vi håller hög kvalitet och kan leverera snabbt. Anlita oss ni också för en korrekt översättning av er svenska text.

Offert

Mejla de svenska textfilerna till oss och ange gärna eventuella önskemål och önskat leveransdatum. Vi gör en analys av materialet och återkommer med ett erbjudande som ni får ta ställning till. Vi har även en tjänst där du kan få offert eller göra en beställning direkt. Klicka bara på knappen uppe till höger så guidas du vidare! Vi har många kunder som anlitar oss för återkommande uppdrag.

Kontakt

Vill ni veta mer? Ta telefonkontakt med oss eller skicka ett mejl så diskuterar vi gärna ert projekt.