Schweiziskt landskap

Schweiziskt landskap. Begär en offert för er schweizisk-franska översättning genom formuläret eller skicka era textfiler via e-post så hjälper vi er vidare.

Språkhistoria – schweizisk franska

I den lilla nationen Schweiz finns många olika språkkulturer. Tyska är det språk som har majoritet och talas av 65 %, men i västra Schweiz är franska det dominerande språket.

I söder talar många italienska och i öster finns Europas enda rätoromanska minoritet.

Bara cirka 1 % av befolkningen talar rätoromanska men språket har ändå fått status som ett av landets fyra officiella språk.

Rätoromanska

Rätoromanska – rumantsch – talas av cirka 60 000 människor (varav cirka 35 000 som huvudspråk) i kantonen Graubünden i sydöstra Schweiz. Det är ett romanskt språk som härstammar från en folklig variant av latin som talades i provinsen Raetien.

Den kuperade terrängen i området försvårade kommunikationen mellan de olika dalarna. Det gjorde att språket utvecklades olika och starkt åtskilda dialekter uppstod.

Lokalisering – lokala förhållanden

En lokalanpassad översättning där man tar språklig hänsyn till styrande och påverkande faktorer kallas lokalisering. Hos oss får ni alltid den här typen av översättning.

Er översättare justerar terminologiska, språkkulturella och juridiska uttryck som kan variera beroende på land.

Offertförfrågan

Begär en offert av er översättning till eller från schweizisk franska genom att fylla i vårt formulär eller skicka in er text via e-post. Vi återkommer därefter med en specificerad offert.

Kontakta oss

Ring och diskutera eventuella frågor. Våra projektledare finns tillgängliga på telefonnummer 08-58 09 78 77 och hjälper er gärna vidare.

Det går självfallet lika bra att skicka era frågor i ett e-postmeddelande om ni föredrar det. Varmt välkomna att ta kontakt med oss redan idag så berättar vi mer!

2016-07-06T09:29:47.2764683Z

Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.