Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Baskisk stadsvy.

Vi översätter era texter till och från baskiska. Begär en offert redan idag och få ett förmånligt erbjudande!

Språkhistoria – baskiska

Baskiskan är idag det enda icke-indoeuropeiska språket i västra kontinental-Europa. Språket är också det enda isolerade språket i hela Europa – ett isolatspråk.

Andra språk i övriga Europa som inte tillhör den indoeuropeiska språkstammen är: ungerska, finska, estniska och några få andra mindre språk.

Dialekter och språk

Inom baskiskan brukar språkvetarna urskilja sju baskiska huvuddialekter i olika regioner. Här nedanför kan ni se vilka.

Spanien

Frankrike

Dessa sju kan i sin tur delas upp i minst 25 underdialekter. Dialekterna delas in efter de tidigare provinserna. Språket skiljer sig inte särskilt mycket mellan de olika varianterna men skillnader finns. Sulentiskan är den dialekt som skiljer sig mest från övriga varianter.

Information

Vill ni ha information om hur vi kan hjälpa er och vad vi kan erbjuda? Kontakta oss så berättar våra projektledare mer om våra baskiska översättningar.

Låt oss hjälpa dig/er med det vi är bra på! Vi levererar kvalitetsöversättningar snabbt och dessutom till rimliga priser.

2017-12-29T15:51:14.3833045Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail

Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per 08-58 09 78 77 och e-post.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.