Australiensisk engelska – språkets historia

Australiens flagga.

Vi utför översättningar till och från australiensisk engelska.

Engelska språkvarianter finns över hela världen och har formats efter olika folkslag, dialekter och kulturella skillnader. I Australien talas australiensisk engelska.

Med stora skillnader mellan språkvarianterna är det viktigt att översättningen anpassas språkligt, terminologiskt och kulturellt. Översättningsbyrån Snabböversättare samarbetar med engelska översättare i olika länder och har kompetensen ni söker!

Historik

Australien grundades av Storbritannien som en straffkoloni år 1788. Hit skickades de fångar som inte fick plats i fängelserna i imperiets hjärta – främst från Irland och sydöstra England.

Efter några år berättades det om den märkliga nya australiensiska dialekt som växte fram bland kolonins invånare. Till en början präglades australiensiskan av den sydostengelska dialekten.

Men med ett ständigt flöde av immigranter förändrades språket snabbt. Vissa liknelser drogs mellan australiensiskan och den engelska som talades av arbetarklassen i Londons slum början av 1800-talet.

Australiensiska eller australiska

Heter det australiensiska eller australiska? Australisk som kommer från tyskans australisch är det äldsta begreppet varit i bruk sedan 1800-talets början. Uttrycket australiensisk är hundra år yngre. Båda benämningarna är alltså korrekta. Vi samarbetar alltså med både australiensiska översättare och australiska översättare.

Idiomatiska uttryck

Det finns många idiomatiska uttryck (dialektala ordspråk) som är specifikt för just australiensisk engelska. En britt skulle antagligen inte förstå vad en australiensare menar med barbecue stopper – ett diskussionsämne som är så intressant att alla under en grillkväll stannar upp och måste lyssna.

Kontakt

Har ni frågor eller vill veta mer ringer ni 08-44 68 58 87 eller mejlar oss så svarar någon av våra projektledare på era frågor och hjälper er vidare! Välkomna att kontakta oss redan idag för en prisvärd översättning till eller från australisk engelska.

2018-02-07T15:17:51.5954487Z

Maria Åkerlind Ryan
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo