Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Majskolvar

Maila era inskannade filer till oss så återkommer vi snarast möjligt med en prisvärd offert. Vi hjälper er med översättningar till och från yoruba.

Språkhistoria – yoruba

Innan slavhandeln avskaffades benämndes yoruba som Akú. Ett namn som kommer från de första orden i yorubahälsningar såsom:

Ẹ kú àárọ̀ – god morgon

Vid någon tidpunkt (när är oklart) kom termen Yariba eller Yoruba att användas.

Skriftspråk

En skriven version av tonspråket utvecklades och missionärer spred termen yoruba till att omfatta alla talare av de besläktade dialekterna.

Första gången yoruba uppträdde i tryck var 1819. Det var en ordlista som samlats ihop av Bowdich, en engelsk diplomat.

Genom språkforskning och dialektologi, muntligt trovärdiga berättelser och arkeologiska fynd, har man spritt lite ljus över yorubafolkets och deras språks historia.

De nordvästliga dialekterna visar tydliga spår av mer influenser från modernare språk. Sydöstliga och centrala yorubaområden har äldre bosättningar vilket indikerar att inflyttningen till det nordvästra yorubaområdet skedde senare.

Erbjudande

Snabböversättare har lång erfarenhet av olika västafrikanska översättningar. Vi har hjälpt både privatpersoner och företag i deras korrespondens till och från olika länder.

Maila era frågor eller ring 08-58 09 78 77 så hjälper vi er vidare!

2016-05-24T06:51:24.0270656Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.