Berg i Asmara,Eritrea

Asmara, Eritrea. Hos oss får ni professionella affärsöversättningar till tigrinska.

Språkhistoria tigrinja

De flesta eritreaner bor på landsbygden. Mest tätbefolkat är det bördiga höglandet i mellersta Eritrea, medan de torra områdena längs kusten är glest befolkade.

Befolkningen är mycket ung och befolkningstillväxten är hög. Tigreaner är den största av nio officiellt erkända etniska grupper.

Ge'ez

Tigrinska eller tigrinja som det också kallas, har troligtvis utvecklats från det fornetiopiska språket ge'ez.

Ge'ez är numer ett utdött språk. Det talades av folk i det nuvarande Etiopien och Eritrea och har utvecklats till tigrinska, tigre och amhariska. Språket finns dock fortfarande i den etiopiska liturgin, bibelöversättningar och i andra gamla skrifter.

Skriftspråket ge'ez lever dock vidare i språken amhariska och tigrinja.

Geez kallas också en av den etiopisk-ortodoxa- och eritreansk-ortodoxa kyrkans tre liturgiska psalm-former. De andra två är Ezl, som används vid sörjetider och fastemånader, samt Araray som är en form av glädjesång.

Översättningar till och från tigrinska

Er översättningsbyrå Snabböversättare har expertisen om de olika lokala språkförhållanden som råder i Eritrea. Våra eritreanska översättare har alltid språket som modersmål vilket garanterar en högkvalitativ översättning.

Lokaliserad tigrinsk översättning

  • Olika dialekter i olika regioner i Eritrea
  • Terminologi inom varierande affärsområden – fiske och industri
  • Språkkulturella differenser

Dessa tre punkter är faktorer som inverkar på tigrinska som språk. Det kallas för lokalisering. Vi tar hänsyn till alla dessa faktorer i våra översättningar.

Offert

Hör av er så hjälper våra projektledare er vidare med er översättning! Har ni flera texter kan ni bifoga och skicka dessa per e-post. Vi återkommer snarast möjligt med en specifikation.

Ring till oss om ni har frågor eller vill ha mer information. Samtliga telefonnummer finns under fliken Kontakt. Varmt välkomna med era frågor.

2016-06-03T08:46:09.9463822Z

Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.