Bangkok, Thailand.

Bangkok, Thailand. Vi väljer översättare med stor respekt för de skillnader som finns mellan olika dialekter.

Thailändsk språkhistoria

Thailand är indelat i 75 provinser, uppdelade på 6 regioner. Huvudstaden Bangkok är ett administrativt område snarare än en provins men räknas ofta som en 76:e provins.

Thai-folket, eller siameserna, uppskattas till ungefär 40 miljoner människor. Många andra folk, som talar thaispråk och som betraktar sig själva som tai, kallar sig själva och sina språk för andra namn.

Olika folkslag

Thailändare av idag kan härstamma från den första ankommande befolkningen eller från indiska eller kinesiska immigranter. Thailands bergsfolk och övriga minoritetsfolk får vi inte heller glömma. Under 1700-talet bosatte sig karenfolket i det som idag kallas Thailand. De tog sig in från Burma över floden Salween.

Det finns sammanlagt sex thailändska bergsfolk:

  • Karen
  • Hmong
  • Lahu (musoe)
  • Akha
  • Lisu
  • Yao (mien)

Många historiker och forskare har valt att använda thai (tai) som ett samlingsnamn på olika folkslag som kom till dagens Thailand för omkring tusen år sedan. Utöver bergsfolken finns det ett trettiotal olika minoritetsfolk som utgör cirka 2 % av den sammanlagda befolkningen.

Språket thai

Det som förenar de olika thaifolken är språken. Det finns ett tydligt släktskap mellan dem. Många av de olika folkslagen kan förstå varandras språk.

Burmesiska, kambodjanska, vietnamesiska och de kinesiska språken ligger dock långt ifrån varandra. Snabböversättare har kompetensen för en korrekt översättning.

Tonspråk

Thaispråken är så kallade tonspråk. Det finns upp till nio olika fonem (toner) bland språken, men de flesta har fem till sju. Standardthai, eller den dialekt som lärs ut i skolorna i Thailand, har fem toner. Lao, som talas i nordöstra Thailand och Laos, har sex fonem.

Offert

Maila era inskannade dokument som bifogade filer för att få en offert på vad er översättning kostar. Vi väljer översättare enligt vissa kriterier baserat på er text och era önskemål.

Vi garanterar en högkvalitativ översättning till konkurrenskraftigt pris. Vi håller vad vi lovar och ni som kund ska känna er helt nöjda med den produkt ni får av oss. Tveka inte! Beställ en offert redan idag!

2016-07-14T11:32:49.5734899Z

Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.