Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Mobiltelefon

Vi erbjuder översättningstjänster till och från georgiska.

Språkhistoria georgiska

Georgiska, tidigare även kallat grusiska, är ett sydkaukasiskt språk som talas i Georgien, nordöstra Turkiet och nordvästra Iran. Det skrivs med det georgiska alfabetet.

Georgiska tros ha skilts från mingreliska och laziska under det första årtusendet f.Kr. och dessa språk i sin tur skiljdes från svanuri ytterligare tusen år tidigare.

Mingreliska, megreliska

Megreliska eller mingreliska (även tidigare kallat iveriska) är ett sydkaukasiskt språk som talas i västra Georgien (regionerna Megrelien och Abchazien), främst av georgier med megreliskt påbrå.

Språket är idag utrotningshotat, då många övergått till att tala georgiska. Mingreliska är nära besläktad med de övriga sydkaukasiska språken georgiska, svanetiska och laziska.

Laziska

Laziska, även känt som kartveliskt språk, talas av det laziska folket vid den sydöstra kanten av svarta havet. Man uppskattar att det finns cirka 30 000 personer i Turkiet med laziska som modersmål, i en linje från Melyat till den georgiska gränsen.

Språket är nära besläktat med georgiskan, och använder sig i huvudsak av det georgiska alfabetet. Ungefär 2 000 talare finns i den georgiska regionen.

Svanetiska

Svanetiska talas av cirka 30 000 personer (folkslaget svaner) i bergsdistriktet Svanetien i nordvästra Georgien. Språket härstammar från samma stam som georgiskan, den sydkaukasiska, men de tros ha gått skilda vägar för ungefär 4000 år sedan. Svanetiska har inget eget alfabet och skrivs numer med det georgiska.

Vill ni beställa en georgisk översättning?

Vi vet skillnaderna mellan de olika språkvarianterna som är avgörande för en korrekt och felfri översättning till eller från georgiska. Skicka era texter till oss via e-post så återkommer vi med ett erbjudande få av våra konkurrenter kan matcha.

Hos översättningsbyrån Snabböversättare garanterar vi en kvalitetsöversättning till ett rimligt pris och med snabb leverans.

Välkomna att ringa 08-58 09 78 77 så hjälper vi er vidare! Vi anpassar er översättning utifrån era behov och önskemål.

2016-07-06T10:50:28.2079597Z
Frederique Blom
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Frederique via e‑mail

Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per 08-58 09 78 77 och e-post.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.