Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Kyrkobyggnad

Vi utför översättningar till och från till bulgariska. Ring 08-58 09 78 77 så berättar vi mer!

Det bulgariska språkets historia

Bulgariska språket har syntaktiska särdrag som skiljer det från andra slaviska språk. Man använder exempelvis prepositioner i stället för kasusböjning.

Översättningsbyrån Snabböversättare har det som krävs för korrekta översättningar från engelska till bulgariska.

Bulgariska perioder

Det bulgariska språkets historia kan delas in i nedanstående fyra perioder:

Förhistorisk period; från slavernas inflyttning på Balkanhalvön till slutet av 800-talet
Fornbulgariska; från sent 800-tal till 1000-talet
Medelbulgariska; från 1100-talet till 1400-talet
Nybulgariska; från 1500-talet och framåt

Fornbulgariskan var det första skrivna språket och kan beskrivas som ett syntetiskt språk med ett omfattande böjningssystem. Språket finns belagt i ett antal handskrifter från sent 900-tal och tidigt 1000-tal.

Särdrag och kännetecken

Bulgariskan skiljer sig från andra slaviska språk på flera olika sätt. Några specifika särdrag och kännetecken för det bulgariska språket är: avskaffandet av substantivböjning, utvecklingen av att en bestämd artikel hängs på substantivet som en ändelse och att verbformen infinitiv saknas.

Prisvärd offert

Kontakta oss för en prisvärd offert genom att mejla era textdokument eller använda er av formuläret. Vi analyserar texterna och diskuterar med översättaren innan vi återkommer med ett prisvärt offerterbjudande.

Kontakta oss

Ring oss gärna om ni har några frågor. Översättningsbyrån Snabböversättare garanterar kvalitativa översättningar till konkurrenskraftiga priser. Våra översättare är alltid utbildade inom det område er översättning gäller och har målspråket som modersmål.

2017-12-29T15:45:16.9335631Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail

Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per 08-58 09 78 77 och e-post.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 43 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.