Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Snabb
Kundens behov - Vårt fokus

Floden Buna.

Floden Buna. Mejla in era texter och begär en offert för er översättning till eller från bosniska. Hög kvalitet till låga priser!

Språkhistoria – bosniska

Bosnien är den region på Balkanhalvön som utgör den norra delen av staten Bosnien och Hercegovina och upptar ungefär 80 % av Bosnien och Hercegovinas sammanlagda yta.

Det finns ingen officiell gräns mellan regionerna, vilket är omtvistat. Bosnien används ofta som ett begrepp för bägge regionerna. Många anser det dock kränkande vilket kan vara bra att känna till.

Bosnien och Hercegovina är politiskt uppdelat i två administrativa entiteter och ett distrikt: Federationen Bosnien och Hercegovina, Republika Srpska och Brčko-distriktet.

Officiella språk i Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina har tre officiella språk: bosniska (talas av etniska bosniaker), serbiska (talas av etniska serber) och kroatiska (talas av etniska kroater).

Språken återspeglar snarare den etniska bakgrunden än de verkliga språkliga skillnaderna hos de talande. Differenserna är dock så små att folk kan förstå varandra lika bra som de förstår någon som talar samma språk.

När Bosnien-Hercegovina ingick i Jugoslavien gick de tre språken under samlingsnamnet serbokroatiska. Bosniska och kroatiska använder det latinska alfabetet medan det serbiska använder det kyrilliska.

Översättningar till och från bosniska

Översättningsbyrån Snabböversättare erbjuder översättningstjänster till och från bosniska och översätter gärna er texter till och från bosniska. Vi samarbetar uteslutande med välutbildade översättare med målspråket som modersmål.

Offerterbjudande

Är det många sidor som behöver översättas, mejlar ni texterna till oss så analyserar vi dem och återkommer så fort vi är klara med utvärderingen. Ni får en skräddarsydd offert som ni sedan aktivt bekräftar om ni vill gå vidare med en beställning.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på de eventuella frågor ni har. Hör av er på 08-58 09 78 77 så hjälper vi er vidare. På sidan Kontakt finns alla våra kontaktuppgifter samlade.

2016-07-04T12:06:45.2334871Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 50 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.