Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Datormus.

Begär en offert genom formuläret eller skicka era texter via e-post så hjälper vi er vidare med er översättning till eller från bengali.

Bengali och dess språkhistoria

Översättningsbyrån Snabböversättare erbjuder kvalitetssäkrade översättningar till och från bengali.

Forn, medel-, och nybengali

Bengali härstammar från de östliga medelindiska språken på Indiska halvön.

Det lokala apabhramsaspråket purvi apabhramsa eller apabhramsa abahatta, utvecklades så småningom till regionala dialekter.

Dessa bildade i sin tur tre grupper: bihari-, oriya- och bengali-assamesiska språk. Man brukar benämna tre perioder i bengalisk språkhistoria:

Sanskrit

Språket utvecklades olika avseende verbformer och pronomen under de här perioderna. Under den medelbengaliska perioden påverkades bengali allt mer av sanskrit.

Bengali har bevarat ett till stor del sanskritbaserat ordförråd medan hindi till exempel influerats mer av arabiska och persiska.

Offerterbjudande

Skicka det material ni vill ha översatt till oss så analyserar vi texterna, pratar med översättaren och återkommer med ett prisvärt erbjudande som ni får ta ställning till.

Vi skräddarsyr hela projektet utifrån era behov och önskemål. Vi anpassar era texter utifrån geografiskt område, målgrupp och dialektala skillnader.

Kontakt

Ring 08-58 09 78 77 så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er på bästa sätt! Hör av er för en offert redan idag!

2018-02-07T15:20:08.2504487Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail

Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per 08-58 09 78 77 och e-post.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.