Egyptisk sarkofag. Arabisk språkhistoria

Vi översätter era texter till och från arabiska. Skicka era textfiler till oss så återkommer vi med en prisoffert redan idag!

Språkhistoria arabiska

Arabiska är det största av de semitiska och afroasiatiska språken. och talas i exempelvis länder som: Algeriet, Egypten, Förenade Arabemiraten, Irak, Jemen, Jordanien, Kuwait, Libanon, Libyen, Mauretanien, Marocko, Oman, Palestina, Qatar, Saudiarabien och Somalia.

Översättningsbyrån Snabböversättare har kompetensen för korrekta översättningar oavsett dialekt eller språkvariant.

Hög- och ny -arabiska

Det finns två huvudgrupper av det arabiska språket: högarabiska (klassisk arabiska) och nyarabiska (de olika dialekterna som talas i vardagliga sammanhang). Högarabiskan är den variant man exempelvis hittar i Koranen. Nyarabiska betecknar de olika dialekterna som talas till vardags i de olika länderna.

Geografi och sociologi

Man brukar dela in dialekterna geografiskt och sociologiskt. Geografiskt efter: arabiska halvöns, mesopotamiska, syro-palestinska, egyptiska och västliga dialekter (maghribinska).

Sociologiskt talar man om beduindialekter respektive sedentära (bofasta) dialekter. De sedentära dialekterna består av stadsdialekter (urban) och by dialekter (rural).

Lokaliserade arabiska översättare

Våra arabiska översättare finns lokaliserade runtom i de olika länderna. Närheten till språket gör att översättaren är väl insatt i dialekt, geografiska och sociologiska uttrycksformer. Oavsett om er översättning riktar sig till en målgrupp i Förenade Arabemiraten eller Marocko så har vi det som krävs för att ta hand om era texter.

Offert

Skanna in, bifoga och skicka era texter i ett mejl. Vi ser över underlaget och återkommer snarast möjligt med en specificerad offert. Humana priser av hög kvalitet och med snabba leveranser är något vi garanterar. Bli en av våra nöjda kunder ni också.

Kontakt

Välkomna att ringa 08-58 09 78 77 så hjälper vi er vidare. Vi behovsanpassar och skräddarsyr er översättning utifrån de behov och önskemål ni har!

2018-02-07T15:22:51.2224487Z

Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.