Karta över Österrike.

Vi har expertis inom lokalisering. Vi kan de dialektala skillnaderna. Hos oss får ni professionella översättningar till österrikisk tyska.

Språkhistoria i Österrike

Tyska är ett germanskt språk. Omkring 120 miljoner människor talar tyska, vilket gör det till Europas näst största språk (efter ryska).

Det finns många dialekter varav huvudtyperna är högtyska och lågtyska. Högtyska är den variant som talas i Österrike.

Högtyska – österrikisk tyska

Det råder viss förvirring om innebörden av benämningen högtyska – Hochdeutsch. Ur ett språkhistoriskt perspektiv motsvarar det de sydliga delarna av Tyskland, Bayern,Österrike och delar av Schweiz.

Högtyskan har olika namn under olika perioder:

  • Forntyska
  • Medeltyska
  • Tidig nytyska
  • Nyhögtyska

De sydtyska dialekterna kallas idag för oberdeutsche Dialekte till skillnad från Hochdeutsch, som är riks- och skriftspråket.

Dagens högtyska beskrivs bäst som ett blandspråk med övre-tyska och mellantyska drag i fonologi och ett blandat vokabulär av dessa två.

Lokalisering i Österrike

Med alla dessa dialekter är det av stor betydelse att se till skillnaderna dessa emellan i en översättning. Våra översättare har alltid målspråket som modersmål och är specialister inom olika affärsområden.

Kunskapen om de lokala förhållanden som råder i olika delar av Österrike i relation till en översättning kallas för lokalisering. Vi kan det!

2017-12-29T15:07:20.5209446Z

Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo