Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Översättningsbyrån Snabböversättares verksamhetsberättelse

Översättningsbyrån Snabböversättare har stor framgång på den nationella och internationella marknaden. Privatpersoner, företag, organisationer och myndigheter anlitar oss för olika typer av uppdrag.

Snabböversättare och verksamheten

Denna sida ger sammanfattande information om företaget Snabböversättare och dess verksamhet. Vi hjälper er gärna med alla typer av uppdrag mellan olika språk.

Finansiellt stabilt företag

Snabböversättare är ett finansiellt stabilt företag. Sedan år 2000 har vi haft en genomsnittlig, stark tillväxt på 60 % per år.

Bland Snabböversättares kunder återfinns hundratals offentliga och privata institutioner. Företaget har kunder i bland annat: Nederländerna, Storbritannien, Belgien, Irland, Schweiz, Tyskland, Sverige, Österrike, Danmark, Norge, Finland, Spanien, USA och Frankrike.

Verksamhet

Snabböversättare har tillsammans med sina dotterbolag en omfattande erfarenhet av översättningar till och från alla världsspråk. Här finns fackkunskaper inom alla ämnesområden.

Texter inom medicin, juridik, handel och teknik är bara några exempel på vad våra översättare bearbetar dagligen. Projektledarna är erfarna, yrkesskickliga och flerspråkiga.

God logistik och förtrolighet i hanteringen av data kommer alltid främst. För att garantera en säker produktion har vi dubbla uppkopplingar. Genom speciellt utvecklad programvara, kan varje önskemål om redovisning och fakturering tillmötesgås.

Priser och samarbete

Översättningsbyrån Snabböversättare förenar hög kvalitet med konkurrenskraftiga priser. Vi har effektiviserade rutiner vilket sparar tid och pengar för er som kund.

Våra frilansande översättare finns i alla tidszoner och jobbar kvällar och helger. Det finns en god kommunikation mellan projektledare och översättare. Detta gör att vi även kan leverera era översättningar snabbt.

Bakgrund

Översättningsbyrån Snabböversättare är en av de snabbast expanderande europeiska översättningsagenturerna. Huvudkontoret för Snelvertaler bv har sitt säte i Nederländerna.

Våra verksamheter finns i en rad europeiska länder: Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Österrike, Schweiz, Danmark, Finland, Norge, Sverige och Italien.

Sedan 2003 riktar sig Snabböversättare också till kunder utanför Nederländerna. Merparten av de utländska intäkterna kommer från den tyskspråkiga marknaden. Under 2022 planeras en fortsatt expansion i Ryssland och i andra länder.

Omsättning

Företaget har en god ekonomisk tillväxt och en ökande omsättning. Antalet kunder och uppdrag ökar stadigt och vi expanderar företagets verksamheter i flera länder i olika världsdelar.

Den allmänna översättningsbyrån Snabböversättare tillhandahåller översättningar mellan alla språk och ämnesområden. Privatpersoner, nationella och internationella myndigheter, statliga och icke-statliga organisationer samt företag inom olika branscher anlitar oss för olika uppdrag.

Grundprinciper

För att garantera översättningens höga kvalitet tillämpas ett antal grundprinciper:

Projektledare

Projektledare agerar som länk mellan kunder och översättare och finns placerade vid virtuella kontor i olika länder där verksamheterna är aktiva. Projektledarna arbetar i team och håller varandra ständigt uppdaterade om de olika pågående projekten.

Det betyder att alla projektledare kan, när som helst, överta ett uppdrag och på så sätt undviks förseningar och andra eventuella problem.

Deras arbetsuppgift är att huvudsakligen i att hålla i kontakten med kunder och översättare, uppdatera terminologidatabaser, filtrera e-posttrafik och ansvara för frågor om verksamheten och lösa eventuella problem.

De har ansvar för hela uppdragsprocessen, från ordergodkännande till fakturering. Deras modersmål är det språk som talas i de länder de arbetar mot.

Kunder

Företaget arbetar för ett stort antal uppdragsgivare. Antalet fasta kunder (tre eller fler uppdrag) är idag ungefär 7 000.

Uppdrag från privatpersoner omfattar ofta urkunder, som exempelvis notariatsakter, diplom och liknande. Företag och myndigheter har mycket varierande förfrågningar: från innehållsförteckningar och tal av borgmästare till migrationsprotokoll och examensuppgifter för studenter.

Vi har tekniska, medicinska och juridiska översättare men också kompetenta sakkunniga inom turism, handel, IT och Telekom för att bara nämna några områden.

Verktyg

Våra översättare arbetar med de senaste översättningsverktygen och den modernaste tekniken. Vi använder oss av bland annat verktyg som: Trados, Transit, Wordfast, Déjà Vu och SDLX.

Vi kan hantera mer än femtio olika filformat – från XML till Microsoft Office docx-format.

2019-11-13T10:34:42.3418802Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.