Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Medicinsk översättning från finska till svenska

Provrörsutrustning.

Vi översätter era medicinska texter från finska till svenska.

2001 etablerades Medicinska språkgruppen, en inofficiell grupp för svenskspråkig terminologi inom medicin och hälsovård.

Syftet var och är fortfarande att hitta svenska medicinska termer för nya finska och engelska medicinska uttryck och ord.

I en medicinsk översättning är några av de viktigaste uppgifterna att definiera termer, göra språket tydligt för alla parter och motarbeta slarvigt importerade utländska termer och uttryck.

Medicinsk språkvård i Sverige

Svenska Läkaresällskapets kommitté för medicinsk språkvård har uppgiften att värna om ett enhetligt medicinskt fackspråk och ett enkelt och klart medicinskt allmänspråk, begripligt för patienter och anhöriga.

I Sverige har det medicinska språket genomgått flertalet språkvårdande insatser. Många svenska eller försvenskade sjukdomsbenämningar har införts.

Översättningsbyrån Snabböversättare samarbetar med kvalificerade medicinska översättare i både Finland och Sverige som är väl insatta i detta. Vi har kompetensen ni söker för en korrekt medicinsk översättning från finska till svenska.

Vad kostar en medicinsk översättning från finska till svenska?

Kostnaden för en medicinsk översättning varierar beroende på textmängd och typ av dokument. För att kunna ge er en korrekt prisuppgift behöver vi analysera textmaterialet.

Skicka era textfiler via e-post så granskar någon av våra projektledare materialet och återkommer med en prisvärd offert så fort som möjligt. Ring 08-58 09 78 77 så hjälper vi er vidare!

2016-06-09T14:50:39.9945749Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.