Jin Mao Tower.

Jin Mao Tower. Vi översätter till och från olika kinesiska språkvarianter. Vårt nätverk har juridiska, tekniska och medicinska översättare. Välkomna att begära en offert för er översättning!

Det kinesiska språkets historia

Här presenterar Snabböversättare information om historiken bakom det kinesiska språket.

Ursinotibetanska

Många lingvister (språkforskare) klassificerar de kinesiska språkvarianterna som en del av den sinotibetanska språkfamiljen.

Ursinotibetanska anses vara grunden till de olika språken. Man kan dra en parallell till de indoeuropeiska språkens ursprung i urindoeuropeiskan.

Fornkinesiska…

…var det språk som var vanligast under Zhoudynastin från 1000-talet till 600-talet f.Kr. Skriften återfinns bland annat som på bronskärl och i Shijing-poesi. Fornkinesiskan hade en rik fonologi och ett andningsanpassat uttal som kunde skilja konsonantpar åt.

Medeltidskinesiska…

…talades under Sui-, Tang- och Songdynastin från 600- till 900-talet e.Kr. Språkforskare tror sig veta hur medeltidskinesiska lät genom olika rekonstruktioner som gjorts. Mycket av arbetet kring rekonstruktioner förlitar sig på äldre rimsystem.

Offert

Begär en offert för er kinesiska översättning via formuläret eller e-post.

Vårt projektledarteam tittar igenom materialet och återkopplar så snart som möjligt med en skräddarsydd specifikation.

Information

Vill ni ha mer information om processen kring en översättning till kinesiska får ni mer än gärna höra av er till någon av våra projektledare.

Under sidan Kontakt hittar ni de uppgifter ni behöver. Varmt välkomna med er förfrågan redan idag!

2017-12-29T15:41:47.4186137Z

Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.