Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Kemisk översättning från svenska till norska

Kemiglas.

Vi erbjuder översättningstjänster från svenska till norska inom olika kemiska områden.

De kemiska områdena är många och innefattar såväl teknik, medicin, livsmedel som arbetsmiljöfrågor.

Översättningsbyrån Snabböversättare samverkar med översättare som i den här språkkombinationen har norska som modersmål.

Men översättarna har även en adekvat utbildning och bakgrund i förhållande till det kemiska område som översättningen gäller.

Kemi – områden och terminologi

Kemi brukar oftast delas in i fem huvudgrenar på universiteten:

Analytisk kemi
Analytisk kemi handlar om att analysera prover för att förstå en kemisk sammansättning och struktur. Det handlar också om att utveckla experimentella metoder som kan användas inom alla delar av kemin, utom ren teoretisk kemi.

Biokemi
Biokemi studerar kemin i levande organismer och har nära kopplingar till organisk kemi, bland annat inom läkemedelskemi.

Oorganisk kemi
Oorganisk kemi studerar egenskaper och reaktioner hos oorganiska ämnen (ämnen som inte är kolbaserade). Det finns en stor överlappning här mellan organisk och oorganisk kemi, framför allt inom organometallisk kemi.

Organisk kemi
Organisk kemi är det gemensamma samlingsnamnet för studier av struktur, egenskaper, sammansättning och reaktioner hos kolföreningar.

Fysikalisk kemi
Fysikalisk kemi använder fysik, framförallt termodynamik och kvantmekanik, för att förklara och studera kemiska fenomen på molekylnivå.

Förändringar i temperatur, tryck och volym hos ett system, samt det arbete och den värmeöverföring som utförs av eller på systemet är kopplade till växelverkan på atom- och molekylnivå.

Begär en offert!

Anlita översättningsbyrån Snabböversättare för kvalitativa och korrekta översättningar av era texter oberoende av kemiskt område. Vi har det som krävs för ett korrekt språkbruk och rätt terminologiska uttryck.

Våra projektledare hjälper er genom hela processe. Vi hanterar allt det administrativa och väljer noga ut en översättare som passar för just ert uppdrag. Begär en offert genom formuläret eller skicka era texter via e-post oss så återkommer vi med en offert snarast möjligt.

Ring oss om ni har några frågor

Kontakta oss på 08-58 09 78 77 så svarar vi på de frågor ni har och tar fram den projektlösning som passar er kemiska text bäst.

2016-05-27T12:45:00.8622479Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail

Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per 08-58 09 78 77 och e-post.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.