Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Översättningsmaskiner kan inte ersätta en översättares språkkänsla och insikt i ett språk.

En översättares arbete är ett hantverk: en språkkänsla som ska förmedlas till den målgrupp texten riktar sig till. Det är inget en dator kan göra men olika översättningsverktyg underlättar översättarens arbete.

Kommer datorer ersätta översättarnas jobb?

Översättningsmaskinerna och verktygen blir allt bättre, men de har fortfarande en lång bit kvar. Under flera decennier har språk- och datorexperter sagt att de snart kommer att kunna fånga språkets kärna och att översättning då enbart kommer att handla om datorkraft.

Hjälpmedel i översättningar

Hittills har dock experterna huggit i sten. Översättare använder fler och fler verktyg för att öka arbetstakten vid översättning av upprepningar i textavsnitt.

Det är dock viktigt att komma ihåg att översättningsmaskiner och olika översättningsprogram på internet är fortfarande långt ifrån användbara inom den professionella översättningsbranschen.

Hantverk

Översättning är helt enkelt ett hantverk som kräver kreativitet och känsla. Språkkulturella skillnader är ingenting en maskin kan ”känna av” eller veta om. Därför behövs översättare.

Snabböversättare översättningsbyrå använder teknik som automatiskt översätter upprepningar i en text, men undviker översättningsmaskiner och “smart programvara”. Vi är övertygade om att det krävs manuellt arbete för att skapa en översättning av hög kvalitet.

Kunskap och insikt

Den kunskap och insikt en översättare har inom sitt specifika område kan inte en dator ha. Språkkänsla är just det – en känsla för ett språk som kan variera beroende på geografiskt område, målgrupp, terminologi och inriktning.

Kontakta oss

Vi berättar gärna mer om hur vi arbetar och hur våra rutiner ser ut. Välkomna att ringa oss
08-58 09 78 77 så får ni prata med en av våra projektledare.

2016-12-20T13:05:34.9601037Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 44 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.