Ryska dockor.

Vi utför prisvärda översättningar till och från ryska och ukrainska. Hög kvalitet och snabba leveranser.

Jämförelse mellan ryska och ukrainska

De ryska och ukrainska språken tillhör båda gruppen östslaviska språk och skrivs med det kyrilliska alfabetet. Men det finns skillnader. Några bokstäver i respektive alfabet särskiljer sig från varandra.

Ukrainska – självständigt språk

Ukrainska har liksom ryskan utvecklats från det urslaviska språket, men har utvecklats till ett självständigt språk med eget ordförråd, meningsbyggnad och artikulation.

Närheten till Polen påverkade både vokabulär och språkmelodi för ukrainskan, men trots detta består ukrainskan ändå av cirka två tredjedelar ryska ord, så rysktalande förstår ukrainska väl. Närmare 95 % av ukrainarna talar och förstår ryska, vilket till stor del beror på Ukrainas sovjetiska historia.

I och med Sovjetunionens upplösning och att nya generationer föds föredrar dock allt fler unga ukrainare idag det egna officiella språket framför ryskan.

Offert

Snabböversättare erbjuder översättningar från både ryska och ukrainska till såväl svenska som engelska. Givetvis utför vi även uppdrag åt det omvända hållet.. Skicka oss ett mail eller använd vårt offertformulär där ni bifogar era filer så återkommer en av våra projektledare till er med uppgifter om pris och leveranstid.

2016-07-28T00:48:33.2974533Z

Maria Åkerlind Ryan
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo