Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Professionella översättningar av böcker till och från olika språk

Vi har lång erfarenhet från översättningar av böcker till och från olika språk. Ring 08-58 09 78 77 så berättar vi mer!

Boköversättningar

Översättningar av böcker innebär en större textvolym som ska bearbetas och hanteras av översättaren, vilket kräver mer tid för textbearbetningen.

Detta gör givetvis också att priser och leveranstider skiljer sig mot allmänna översättningar.

Estetik och research

Vid de flesta översättningsuppdrag gäller korta leveranstider där effektivitet står i fokus. Vid boköversättningar behöver översättaren/översättarna naturligtvis mer tid för att skapa en produkt som är estetisk och anpassad till målgruppen.

Vid översättningar av fackböcker läggs mycket tid på efterforskningar och att återge innehållet så autentiskt som möjligt på målspråket.

Den här typen av projekt sträcker sig ofta över flera veckor eller månader. Översättaren har stöd av kompetenta projektledare som samordnar och kvalitetssäkrar hela projektet från början till slut.

Översättning av boken "Urtidskoden" till franska

Luc Bürgin beskriver i sin bok en sensationell upptäckt hos läkemedelsjätten Ciba (Novartis) i slutet av 80-talet. En upptäckt som gjordes av de två schweiziska forskarna Guido Ebner och Heinz Schürch.

Experiment genomfördes där frön och fiskrom utsattes för högspänning som resulterade i större växt samt en rikare skörd. Ebner och Schürch lyckades utveckla "urtidsformer" som sedan länge ansetts utdöda.

Metoden vann gehör, speciellt inom jordbruksekonomin och kunde utgöra ett ekologiskt alternativ till genteknik.

Vår uppgift

Översättarbyrån Snabböversättare fick i uppdrag att översätta boken. Den bestod av cirka 36 000 ord och skulle översättas till franska. För att hålla den leveranstid som kunden önskade, skapade vi en projektgrupp som bestod av en projektledare, två specialiserade översättare med franska som modersmål och ytterligare en korrekturläsare med omfattande fackkunskap inom biologi.

Hela översättningen kontrollerades av en översättare en andra gång så att den skulle vara konsekvent i stil och terminologi. Vi kunde leverera inom överenskommen tid och kunden var mycket nöjd.

Kontakta oss

Letar ni efter en översättningsbyrå för en översättning av en bok? Då kan vi hjälpa er! Välkomna att kontakta oss på 08-58 09 78 77,via e-post eller genom offertformuläret.

2016-12-20T15:00:33.4555680Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.