Irländsk engelska – språkets historia

Irlands flagga.

Vi erbjuder professionella översättningar till och från irländsk engelska.

Irländsk engelska är en dialekt av engelska och en följd av interaktionen mellan iriska, engelska och lågskotska som förekom under Storbritanniens kolonisering av Irland från medeltiden och framåt.

Översättningsbyrån Snabböversättare specialitet och styrka är våra frilansande irländska översättare med språket som modersmål.

Engelska och iriska

De officiella språken på Irland är engelska och iriska, men iriskan har under minskat i betydelse men för att värna om det iriska språket finns en föreskrift om myndigheters korrespondens.

I brevväxling eller annan korrespondens ska inledande och avslutande hövlighetsfraser skrivas på iriska. Engelska kan användas i övrigt.

Under 2000-talet har antalet irisktalande ökat, framförallt i den yngre generationen. Ett hundratal grundskolor använder fortfarande iriska som undervisningsspråk.

Offert för översättning irländsk engelska

Vår irländska översättningsbyrå har genom Snabböversättare kunskapen och expertisen som krävs för anpassade översättningar. Våra engelska översättare är specialiserade inom ett eller flera ämnesområden.

Begär en offert genom att e-mejla era texter till oss så garanterar vi ett prisvärt erbjudaned som få av våra konkurrenter kan matcha.

2016-07-28T00:41:59.8634000Z

Maria Åkerlind Ryan
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 53 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.