Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Union Jack.

Engelskan har funnits i mer än 1500 år.

Engelska språkets historia

Den brittiska engelskan är idag det tredje mest talade språket i världen. Mandarin och spanska kommer på första respektive andra plats men i Europa har engelskan en ohotad ställning som det mest inflytelserika språket.

Översättningsbyrån Snabböversättare hjälper er gärna med er engelska översättning.

Arv från vikingarna

Standardengelskan kan beskrivas som ett hopkok av andra språk. Den mest primitiva engelskan kom till brittiska öarna på 500-talet, då germanska stammar från regionen Schleswig-Holstein landsteg på platsen vi idag kallar England.

Där möttes det germanska språket med keltiskan. Germanerna var kristna och använde latinet för att forma nya ord, vilket hade en betydelsefull del i bildandet av det nya språket.

När vikingarna började göra landhugg vid Storbritanniens kust på 800- och 900-talet, tog de med sitt nordiska språk, som kom att spela en stor roll för engelskans utveckling.

Meningsuppbyggnad och ordföljd var något som smittade av sig på britterna och väldigt många ord i brittiskan kan spåras tillbaka till sitt nordiska ursprung. Det svenska ordet ärende är ett bra exempel där det brittiska uttrycket är errand.

Engelska – ett rikt språk

Engelskan är ett av de språk i världen med flest ord och det finns synonymer till de flesta ord. Man kan exempelvis säga supervise, som härstammar från latin, eller oversee, som har ett nordiskt ursprung.

Båda orden betyder ”överse”, men vilken synonym man använder kan ha betydelse för hur man uppfattas beroende på situation. Idag anses användande av de latinska orden skapa intrycket av man är bildad.

Offert för en översättning till brittisk engelska

Översättningsbyrån Snabböversättare hanterar och bearbetar era texter till och från brittisk engelska. Vi samarbetar med engelska översättare i olika länder och geografiska områden runtom i hela världen. För att vi ska kunna tala om kostnaden för er översättning behöver vi se det material ni vill ha översatt. Skicka texterna till oss så återkommer vi med ett offerterbjudande så snart vi kan.

Kontakt

Ring 08-58 09 78 77 så berättar vi mer om vilka tjänster vi har att erbjuda! Ni kan även mejla direkt till en projektledare via visitkortet här nedanför. Hör av er idag för en snabb och prisvärd offert.

2016-07-05T14:08:35.2262250Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail

Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per 08-58 09 78 77 och e-post.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.