Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Auktoriserade översättningar av intyg, körkort och andra juridiska handlingar

Ring så berättar vi mer om auktoriserade översättningar av intyg, körkort och andra juridiska handlingar och hur vi kan hjälpa er på bästa sätt.

Auktoriserad översättning

En auktoriserad översättning behövs oftast om dokumentet är en juridisk handling.

Årsredovisningar, betyg, intyg, registerutdrag är andra exempel på textdokument som behöver översättas av en auktoriserad översättare.

Auktoriserad översättare – auktoriserad translator

Det finns idag ett trettiotal auktoriserade översättare som kan översätta från olika källspråk till svenska.

En auktoriserad översättare kallas även auktoriserad translator och är en skyddad yrkestitel. Myndigheter kräver i de flesta fall auktoriserade översättningar men när det inte finns tillgång till kvalificerade översättare, finns andra språklösningar.

Kammarkollegiet

Auktoriserade översättare måste klara Kammarkollegiets översättningsprov av en juridisk, en ekonomisk och en allmän text. I Sverige är det bara möjligt att få auktoriserade översättningar till eller från svenska. Det går alltså inte att få en auktoriserad översättning mellan engelska och ett annat språk än svenska.

Dokument på andra språk än svenska, danska, norska eller engelska ska översättas till svenska eller engelska. Det går inte att bli auktoriserad översättare i Sverige för andra språkkombinationer än sådana som innehåller svenska.

I det fall en auktoriserad translator inte finns tillgänglig i den språkriktning du söker, ska ni kontakta mottagaren för er översättning och rådgöra med dem hur ni kan lösa frågan.

Kontakta oss

Kontakta oss på 08-58 09 78 77 eller mejla era frågor så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er vidare med den här typen av översättningar. På sidan Auktoriserad översättning kan ni läsa mer om hur ni gör för att begära en offert för en auktoriserad översättning.

2016-05-25T07:21:41.9065273Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.