Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Penna och miniräknare.

Vi utför affärsöversättningar till och från isländska av högsta kvalitet.

Affärskommunikation på Island

Island är en liten nation där medborgarna har en genomsnittligt hög utbildningsnivå. Det ekonomiska utbytet med andra länder är stort.

I grundskolan är utbildning i engelska och danska obligatorisk och de flesta pratar även tyska, franska eller spanska.

Terminologi

För affärsöversättningar krävs mer insikt i olika terminologiska uttryck beroende på ämnesområde och därför rekommenderar vi att ni anlitar oss på översättningsbyrån Snabböversättare för kvalitetssäkrade översättningar till och från isländska.

Isländska affärer på engelska

Språket är viktigt för islänningarna och en stark identitetsmarkör, men man är öppen för att kommunicera på andra språk för att förenkla kontakterna. I affärssammanhang är engelska vanligt.

Börsen i Reykjavik accepterar exempelvis affärsdokument på engelska även om isländska är det officiella språket. För att förenkla administrationen för utländska företag får årsredovisningar och bokföring enligt isländsk lag skrivas på antingen isländska, danska eller engelska.

Tilltal

Det är fullt acceptabelt att tilltala isländska affärspartners vid förnamn. Ett slående exempel på vilken betydelse förnamnen har på Island är att telefonkatalogen ställs upp alfabetiskt efter dessa.

Beställ offert för en isländsk affärsöversättning

Behöver ni översätta affärsdokument till eller från isländska? Skicka materialet till oss så återkommer vi med en prisvärd offert så fort som möjligt.

Kontakta oss

Ring vårt projektledarteam på 08-58 09 78 77 om ni har frågor eller vill veta mer, så hjälper vi er vidare och tillsammans tar vi fram en skräddarsydd lösning som passar era behov och önskemål.

2017-12-29T14:16:56.3905618Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail

Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per 08-58 09 78 77 och e-post.

American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.