Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Jordglob och tidtagarur

Vi utför professionella affärsöversättningar till och från finska.

Att göra affärer i Finland

Den finska ekonomin består av såväl traditionella industrier inom papper och stål, som av högteknologisk spetskompetens.

Översättningsbyrån Snabböversättare utför professionella affärsöversättningar till och från finska.

Finlands ekonomi

Sverige och Finland har alltid haft nära band till varandra, inte bara geografiskt utan även ekonomiskt. En gång var vi samma land och även om detta upphört så har kontakterna över Östersjön fortsatt.

De globala affärskontakterna med Finland är därför många. Behovet av korrekta affärsöversättningar är därför stort.

Finsk affärskommunikation

I Finland upplevs tystnad sällan som pinsamt på det sätt som det kan göra i andra länder. Den som har något att säga säger detta och den som lyssnar är tyst tills hon eller han tänkt ut ett svar.

När ni kommunicerar med finska företag så se till att uttrycka er klart och tydligt och bli inte stressade om svaret dröjer. Finnar är tuffa förhandlare, vilket också är ett skäl att uttrycka sig rakt och välformulerat.

Finsk affärskultur

I likhet med Sverige är finska företag snarare präglat av ansvarsfördelning än hierarki. Medarbetare har tydligt definierade ansvarsområden. Det gör det lättare att få tydliga och snabba svar så länge ni vet vem ni ska kontakta.

Finnar är generellt välutbildade i både engelska och svenska och många har dessutom studerat ett fjärde språk. Även om finnarna kan många andra språk, översätts avtal och överenskommelser till finska.

2018-02-07T15:13:49.1634487Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.