Hand som skriver.

Vi utför professionella affärsöversättningar till och från tyska i Österrike. Tveka inte att ringa oss så berättar vi mer!

Affärskultur i Österrike

Österrikare är ett formellt, effektivt och affärsinriktat folk. Lämpliga samtalsämnen är kultur och sport.

Vi informerar här om vett och etikett i österrikiska affärsrelationer.

Lokalisering

Översättningsbyrån Snabböversättare vet hur viktigt det är med lokalisering.

Med insikt i Österrikes lokala språkkultur och skillnaderna mellan tyska och österrikisk tyska garanterar vi kvalitetssäkrade översättningar.

Österrikisk affärskommunikation

Det kan vara av fördel att veta vad man bör tänka på vid ett affärsmöte där två kulturer möts. Här nedanför får ni lite tips på vad som kan vara bra att ha i åtanke vid affärsrelationer i Österrike.

  • Skaka hand samtidigt som ni säger: Grüss Gott!
  • Ha alltid visitkort tillgängligt
  • Innan man lärt känna varandra används det formella tilltalet Sie (Ni). Vid offentliga formella sammankomster används även namn och titel
  • Skriftlig kommunikation inleds med Herr och/eller Frau, titel och namn. Österrikarna är väl medvetna om att svenskar duar varandra oavsett sammanhang och därför är det inte hela världen om man råkar säga fel. Det är relativt vanligt att man efter några möten duar varandra

Spetskompetens i våra österriska översättare

Österrike bjuder på affärsmöjligheter inom branscher som: bioteknologi, medicin, multimedia, e-business, fordons- och skogsindustri.

Med översättare som har österrikisk tyska som sitt modersmål och specialkompetens inom det för översättningen aktuella området kan vi garantera en högkvalitativ översättning.

Offert

Begär en offert genom att följa anvisningarna i formuläret eller mejla era texter till oss. Vi analyserar texterna och återkommer sen med ett offerterbjudande som få konkurrenter kan matcha eller överträffa i förhållande till den höga kvalitet vi lovar.

Kontakt

Tveka inte att ringa 08-58 09 78 77 om ni har några frågor så får ni prata med någon av våra projektledare. Ni kan även mejla direkt till en projektledare via visitkortet här nedanför.

2016-05-25T11:48:19.2219767Z

Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.