Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Backspegel.

Vänligen notera att det i nuläget är stor efterfrågan på att översätta körkort från arabiska till svenska. Väntetiden är därför längre än normalt och leverans kan dröja upp till två veckor från att ni beställt. Priset för att översätta ett arabiskt körkort auktoriserat till svenska är hos oss 847 kronor, inklusive moms.

Körkort till och från arabiska

I det här avsnittet berättar vi mer om vilka regler som gäller för utländska körkort i Sverige som utfärdats på arabiska.

Har du några frågor så kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi jobbar när det gäller körkortsöversättningar.

Regler för körkort i Sverige

I Sverige är Transportstyrelsen den myndighet som ansvarar för utfärdande av körkort. För att ditt utländska körkort ska godtas i Sverige krävs att det är giltigt i landet där det utfärdades, att du inte varit folkbokförd i Sverige i mer än ett år och att du inte bytt ut ditt gamla körkort mot ett svenskt. För körkort på arabiska kräver Transportstyrelsen dessutom att det finns en auktoriserad översättning till svenska för att accepteras.

Internationellt körkort

Svenska körkort accepteras inom EES-området (EU:s medlemsländer plus Island, Liechtenstein och Norge). Ska du köra bil utanför EES-området kan du antingen ansöka om ett internationellt körkort eller skaffa en auktoriserad översättning till språket som pratas i landet du ska besöka. Olika regler gäller i olika länder så för att säkert veta vilka regler som gäller bör du kontakta landets ambassad.

Inbyte av utländskt körkort till svenskt

I Sverige är det bara möjligt att byta in ditt körkort till ett svenskt om originalet är utfärdat i ett EES-land, Schweiz eller Japan.

Kontakt

Vill du prata med en projektledare innan du skickar in ditt körkort så kontakta oss gärna på 08-58 09 78 77 eller e-post så svarar vi på alla frågor du önskar svar på.

2017-02-15T09:24:16.0886551Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.