Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Sydafrikansk flagga.

Begär en offert genom formuläret eller skicka era texter via e-post så hjälper vi er vidare med er översättning till eller från afrikaans.

Afrikaans språkhistoria

Afrikaans är ett västgermanskt språk som talas främst i Sydafrika och Namibia. De härstammar från nederländska immigranter som kom hit under 1600-talet.

Översättningsbyrån Snabböversättare utför översättningar till och från afrikaans.

Nederländskt ursprung med många språkinfluenser

Språket afrikaans baseras alltså på nederländska och utmärker sig genom sin förenklade grammatik och tydliga influenser från malajiska, bantuspråk, khoisan, portugisiska och många andra språk.

Tidigare kallades språket ofta Cape Dutch eller Baby Dutch eftersom boerna ursprungligen bodde i Kapprovinsen. Malajiskan påverkade språket p.g.a. de asiatiska arbetare och slavar som forslades från den holländska kolonin Java till Sydafrika. Under 1700-talet utvecklades afrikaans sin egen särart genom blandningen av alla dessa språk.

Trots alla språkinfluenser, är 90 % av ordförrådet baserat på nederländska och en holländare förstår lätt någon som talar afrikaans.

Språkgeografi – Afrikaans

Afrikaans delas upp i huvuddialekterna västra kap, oranjefloden och östra kap. Ungefär 7 miljoner uppskattas ha afrikaans som modersmål.

I Namibia har språket en väletablerad funktion som lingua franca där det agerar som ett internationellt hjälpspråk för kommunikation mellan olika etniska grupper med olika modersmål.

Olika nutida lingua franca i världen är engelska, franska, spanska och arabiska. Swahili fungerar som lingua franca i öst- och Centralafrika. Afrikaans talas också av minoritetsgrupper i Australien, Botswana, Kanada, Lesotho, Malawi, Nya Zeeland, Mauritius, Zambia och Zimbabwe.

Offertförfrågan

Begär en offert via formuläret eller mejla era texter till oss så återkommer vi med ett prisvärt offerterbjudanden för er översättning till eller från afrikaans.

Kontakta oss

Ring till oss på 08-58 09 78 77 eller mejla direkt till en av våra projektledare via visitkortet här nedanför om ni har några frågor så hjälper vi er.

2017-12-29T15:53:08.9467597Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
Även i dessa svåra tider med covid-19 står vi klara att utföra era översättningar på ett ansvarsfullt sätt. Vi finns tillgängliga per telefon och e-post.
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 45 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.