Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Skottlands flagga.

Vi hjälper er med översättningar till och från gäliska. Vi vet skillnaden mellan de olika språkvarianterna.

Översättningsbyrå för gäliska

Gäliska, från engelska Gaelic, avser de keltiska öspråken skotsk gaeliska i Skottland, iriska på Irland och det nu akut hotade manx (manniska) på ön Man.

Snabböversättare utför översättningar till och från olika gäliska språkvarianter. Längst ner på sidan finns länkar till olika exempel på språkkombinationer vi kan erbjuda våra översättningstjänster inom.

Klicka er gärna vidare för att läsa mer om vilka tjänster vi kan hjälpa er med.

Betydelsen av ordet gäliska

Iriska och manx benämns ofta som irisk gäliska respektive mannisk gäliska. Dessa termer är ofta onödiga eftersom namnen iriska respektive manx/manniska endast refererar till dessa språk.

Att använda termen irisk gäliska är idag inkorrekt då språket är erkänt som ett av EU:s officiella språk under namnet iriska.

Annat gäller för skotsk gäliska. Här kan man inte använda termen skotska på samma sätt. Förvirring uppstår lätt på grund av de germanska språken lågskotska och lallans.

Prisoffert

Snabböversättare är en unik översättningsbyrå som utför olika översättningstjänster till och från mer ovanliga språk. Gäliska är ett av dessa.

För att vi ska kunna ge er ett pris för en översättning till eller från gäliska behöver vi se era texter. Skanna in, bifoga och skicka sedan era textfiler via e-post så återkommer vi med ett offerterbjudande.

Kontakt

Ring 08-58 09 78 77 så får ni prata med någon av våra projektledare. Vi svarar på era frågor och tillsammans tar vi fram den projektlösning som passar er bäst.

2020-01-21T14:35:54.0465033Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.