Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Filippinernas flagga.

Hos oss på Snabböversättare får ni professionell hjälp med översättning till och från tagalog och filipino.

Översättningsbyrå – tagalog

Tagalog är ett centralfilippinskt språk i den austronesiska språkfamiljen. Språket är modersmål för cirka 20 miljoner människor och ungefär 25 % av den filippinska befolkningen.

Snabböversättare hjälper er med översättningar till och från tagalog.

Filipino, ett sociolekt

Den standardiserade variant av språket som är officiellt språk på Filippinerna kallas för filipino. Filipino är en sociolekt av språket tagalog, som är ett av de officiella språken på Filippinerna, vid sidan av engelska.

Sociolekt avser en social dialekt, språkart (varietet) som är utmärkande för en viss social grupp.

Språket baseras i huvudsak på tagalog, som talas kring huvudstaden Manila. Men också språk som visayan, ilocano, ilongo och andra filippinska språk har influerat filipino.

Influenser

Tagalog är nära släkt med de språk som talas i regionerna Bicol och Visayas (bikol, hiligaynon, waray-waray och cebuano). Man ser tydliga influenser från spanska, minnan, engelska, malajiska, sanskrit, arabiska samt nordfilippinska språk som kapampangan.

Offert

Använd formuläret för att begära en offert för er översättning eller kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er på bästa sätt.

2016-12-21T07:48:48.7831584Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.