Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Ovan lake i Iran.

Ovan Lake, Iran. Vi utför professionella översättningar till och från persiska. Skicka era texter så återkommer vi med ett prisvärt erbjudande.

Persisk översättningsbyrå

Vänligen observera att vi i nuläget tyvärr inte har möjlighet att erbjuda auktoriserad översättning till och från persiska.

Det persiska språket benämns olika beroende på vart det talas. Farsi och parsi är synonyma med persiskan. Språket är modersmål för 70 % av Irans befolkning.

Andra länder där språket är starkt rotat är Tadzjikistan och Afghanistan. Men persiskan har spridits globalt i samband med den emigrering som skett och fortfarande sker från landet.

Persiska dialekter

Som tidigare nämnt är benämningen på persiska flera. Farsi och parsi är samma språk fast identiskt med persiska språket. Men det finns även andra dialektala varianter av persiska. Två av dessa är dari och tadzjikiska.

Tadzjikiska…

…är ett språk, eller persisk dialekt som har officiellt status i Tadzjikistan och är modersmål för cirka 80 % av befolkningen. Språkminoriteteter finns i Afghanistan, Uzbekistan, Kina, västra Pakistan, Iran, Kazakstan, Kirgizistan, Ryssland, Turkmenistan och Ukraina. Många ryska lånord förekommer, vilket är den största skillnaden från andra persiska språkvarianter.

Dari…

… kallades fârsi fram till mitten på sextiotalet i såväl Iran och Tadzjikistan som Afghanistan. Det som skiljer Dari från persiska är ett mer arkaiskt uttal och vokabulär. Standardpersiskan har många franska låneord medan dari lånat dessa motsvarigheter från engelska.

Med kunskap om de små detaljerna – lokalisering

Våra persiska översättare har den expertis ni söker. Snabböversättare anpassar era översättningar utifrån språkvariant och dialekt. Vi skräddarsyr texterna beroende på om målspråket är standardspersiska, dari, pashto eller någon annan dialekt.

Att geografiskt anpassa och ta hänsyn till olika dialektala skillnader i en översättning, kallas för lokalisering och är en naturlig del i vårt sätt att arbeta.

Specifikation

Begär en offert på er översättning genom att maila era inskannade texter till oss. Vi granskar materialet och återkommer sedan med en prisvärd offert.

Kontakt

Ni kan ringa 08-58 09 78 77 om ni har några frågor eller vill ha en initial kontakt via telefon. Hjärtligt välkomna med ert samtal.

2020-01-23T08:07:53.6361304Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.