Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Kinesisk text.

Vi översätter era texter till och från mandarin. Vi har dialektala översättare runt om i Kina och andra kinesiska regioner.

Översättningsservice för mandarin

Mandarin och pinyin är en grupp kinesiska dialekter talade i större delen av norra och sydvästra Kina.

Översättarbyrån Snabböversättare har utfört översättningar inom de flesta ämnesområden på den asiatiska affärsmarknaden.

Vi kan se att efterfrågan på översättningar till och från olika mandarindialekter ökar stadigt.

Regionala varianter

Mandarin har många regionala varianter som kännetecknas på två sätt:

  1. Mandarins dialekter talas av cirka en miljard människor. Det medför stora differenser i lokalt uttal, vokabulär och grammatik. Dessa varianter skiljer sig minst lika mycket som svenska dialekter och i vissa fall mycket mer
  2. Standardkinesiska förespråkas mycket aktivt i Kina, Taiwan och Singapore som andraspråk. Det har inneburit att språkvarianterna i dessa områden får varierande fonetik beroende på region

Dialekt eller språk

Med mandarin menar man vanligtvis standardkinesiska även om det inte är riktigt korrekt. Den lingvistiska definitionen av mandarin inkluderar ett stort antal dialekter (där det är omöjligt för den ene att förstå den andre).

Infödda säger sällan själva att de talar mandarin utan man brukar nämna den dialekt man tillhör, exempelvis Sichuan-dialekt eller nordöstkinesiska.

Som med alla andra kinesiska dialekter råder det stor oenighet om mandarin ska betraktas som ett språk eller en dialekt. Vi på översättarbyrån Snabböversättare vet skillnaderna mellan de olika dialekterna och kan garantera en högkvalitativ översättning.

Mandarindialekter brukar delas upp i åtta eller nio grupper:

Professionella översättningar till och från mandarin

Vi väljer er översättare efter kompetens, tidigare erfarenhet och utbildning. Vi projekterar uppdraget med kunden som fokus.

Hos oss får ni en lokaliserad översättning till eller från mandarin. Personliga brev, meritförteckningar, manualer och turistbroschyrer är några exempel på vad vi kan översätta.

Offertförfrågan

Skicka oss en offertförfrågan för att ta reda på hur lite er översättning skulle kosta. Vi skriver hur lite eftersom översättningsbyrån Snabböversättares grundpriser ligger lägre än de flesta andra översättningsbyråers. Trots låga priser garanterar vi högsta kvalitet och snabb leverans.

Fyll i formuläret eller bifoga era texter i ett mail så analyserar vi de och återkommer med ett förmånligt offerterbjudande.

Ni kan nå oss på 08-58 09 78 77 om ni har frågor eller vill ha mer information. Spar både tid och pengar genom att välja oss för er översättning till eller från mandarin.

2016-07-04T13:25:33.9119290Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 50 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.