Chabahar.

Vi har kurdiska översättare med dialektal kompetens. Vi översätter era texter till och från sorani.

Översättningsbyrå för sorani

Sorani är den andra av två stora dialektvarianter i Kurdiskan. Man brukar räkna sorani som ursprungsdialekten inom det kurdiska språket.

Anledningen är att man hittat de äldsta skrifterna på kurdiska skrivna på sorani. Soranidialekten brukar också kallas för sydkurdiska.

Skrift- och talspråk

Dialekten talas av cirka 15 miljoner kurder. Områdena där sorani talas är södra Kurdistan omkring Arbil och Sulaymaniyya och i Kermanshah och Mahabad i de östra delarna.

Skriftspråkets alfabet är i princip samma som det arabiska. Sorani har dock sex skrifttecken fler. Sorani skrivs från högra sidan till den vänstra.

Minoritetsdialekterna gurani och feyli

Gurani och feyli är minoritets- och underdialekter till sorani och skrivs även på sorani.

Skillnaderna är relativt små men kan vara avgörande i en översättning. Nedanför här berättar vi lite mer om de två minoritetsdialekterna.

  • Gurani – även kallad gorani är mycket likt sorani men har påverkats mer av det persiska språket
  • Feyli – talas främst i de sydvästligaste delarna av Kurdistan, vid Irak-Iran-gränsen. De flesta feylikurder bor i de kurdiska (iranska) städerna Ilam, Kermanshah och Khanaqinregionen och Mandali i Irakiska Kurdistan.

Översättningar till och från sorani

Översättarbyrån Snabböversättare tar gärna hand om era textdokument som ska översättas till sorani. Vi har spetskompetensen inom de flesta ämnesområden. Vi erbjuder våra tjänster till både privatpersoner och företag. Vi har inga krav på hur liten eller stor texten får vara utan vi kan hantera dokument i olika omfång.

Språkkombinerad kurdisk översättning

Vi översätter mellan världens alla språk och vi har hittills inte stött på ett uppdrag vi behövt tacka nej till. Hos oss får ni en textöversättning av högsta kvalitet och i ert offerterbjudande ingår:

  • Lokalanpassad text
  • Terminologisk bearbetning
  • Kvalitetssäkring
  • Specialiserad translator

Prisvärt offerterbjudande

Det är enkelt att begära en offert för er översättning till sorani. Ni mailar in era inskannade dokument till oss som vi sedan analyserar. Ni kan även fylla i formuläret om översättningen gäller en liten text. Någon av våra projektledare återkopplar till er med ett förmånligt erbjudande.

Ring och fråga

Vill ni veta mer om oss och hur vi arbetar? Ring oss så berättar vi hur allting kring en översättning fungerar. På sidan Kontakt hittar ni de kontaktuppgifter ni behöver. Välkomna att ringa redan idag!

2016-07-08T08:32:37.6833131Z

Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.