Kroatiens flagga.

Skicka era textdokument eller fyll i formuläret till höger och så återkommer vi med en skräddarsydd prisoffert av er översättning.

Översättningsbyrå för kroatiska

Kroatiskan är nära besläktad med bosniskan och serbiskan. Dessa tre samt slovenskan ingår i den sydvästslaviska språkstammen. Med bulgariska och makedon(i)ska i den sydöstslaviska språkstammen, utgör de tillsammans de sydslaviska språken.

Samlingsnamnet "serbokroatiska" avskaffades när den sydslaviska federationen Jugoslavien upplöstes 1991.

Lokalisering – dialektala skillnader i Kroatien

Det kroatiska skriftspråket har sina rötter i den sydslaviska dialekten štokaviska. Dialekten talas av stora delar av Kroatiens befolkning och har även legat till grund för det bosniska och det serbiska skriftspråket.

Andra vanliga dialekter är kajkaviska och čakaviska. Båda har tydligt satt spår i det moderna kroatiska språkbruket.

Översättningsbyrån Snabböversättare är väl insatta i de dialektala skillnaderna mellan dessa. Det är inte bara dialekter som kan vara avgörande i en översättning till kroatiska.

Lokala avvikelser som olika terminologiska uttryck inom olika branscher kan också vara av relevans. Denna kunskap benämns lokalisering och är en av våra styrkor på marknaden.

Kroatisk översättning av högsta kvalitet

Våra översättare har:

  • Alltid målspråket som modersmål
  • Gedigen utbildning
  • Expertis inom relevant ämnesområde för er översättning
  • Lokaliseringskunskap
  • Program av högsta kvalitet
  • Tät kontakt och bra kommunikation med projektledaren

Detta medför att er kroatiska översättning alltid får en hög kvalitet, kan levereras snabbt och genom effektivitet ett konkurrenskraftigt bra pris.

Skräddarsydd offert

Fyll i formuläret eller skicka era bifogade texter via e-post så återkopplar vi med ett skräddarsytt offerterbjudande som ni sedan får ta ställning till. För översättning från svenska till kroatiska är vårt nuvarande ordpris SEK 1,97 per ord, och från kroatiska till svenska SEK 1,97. Det är inte ovanligt att vi kan erbjuda rabatt så för ett säkert prisbesked ber vi er skicka in er text för analys.

Har ni funderingar eller vill ha en prata med någon innan ni skickar ert material? Kontakta oss så får ni prata med någon av våra projektledare.

2016-07-04T13:38:03.5208824Z

Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Female83950
customer service
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 52 översättare fick vi 4,9 poäng av 5 möjliga.