Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Indiens flagga.

Begär en offert genom att fylla i formuläret eller maila oss er text så återkommer vi snarast möjligt.

Översättningstjänster för hindi

Hindi är det mest talade språket i Indien och därmed ett av världens största språk. Hindi utgör del av ett dialektkontinuum inom de indoariska språken.

Det avgränsas i nordväst och väst av punjabi, sindhi och gujarat. I söder av marathi, i sydöst av oriya, i öster av bengali och i norr av nepali.

Som i många andra språk finns skillnader även här i dialektvarianter.

Standardhindi skrivs med devanāgarī , influerat av sanskrit. Urdu skrivs med en variant av det persisk-arabiska alfabetet med starka influenser från persiska och arabiska.

Trots dessa skillnader brukar lingvister räkna hindi och urdu som samma språk.

Ett talspråk , två skriftspråk

Hindi är nära besläktat med urdu som talas av åtta miljoner människor i Pakistan. De flesta lingvister (språkforskare) anser att hindi och urdu egentligen är ett och samma språk. De menar att skillnaden främst bottnar i politisk oenighet mellan länderna.

Grammatiskt är språken väldigt lika men de använder sig av olika alfabet och hämtar sina låneord från olika håll. Hindi använder sig av alfabetet devanāgarī. Urdu grundas på det persisk-arabiska alfabetet. De som talar hindi och urdu har förmodligen lättare att förstå varandra än exempelvis svenskar och danskar.

Indiska översättare med spetskompetens

Våra översättare har inte bara hindi som modersmål utan även spetskompetens inom ert specifika marknadsområde. Industri, jordbruk eller telemarketing spelar ingen roll. Vi har expertisen.

Våran kundkrets innefattar såväl privatpersoner som börsnoterade företag. Översättningar av CV eller juridiska dokument spelar ingen roll. Vi hjälper er med alla översättningar till och från hindi.

Begär en offert redan idag!

Fyll i formuläret eller skicka era dokument till oss via e-post och begär en offert redan idag!

Vill ni fråga om något eller ha mer information om er översättning till hindi så, kontakta oss för mer information. Varmt välkomna!

2020-01-21T14:38:08.0406895Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.