Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Bangladesh flagga som är en röd cirkel på grön bakgrund.

Mejla gärna era texter så återkommer vi med ett prisvärt offerterbjudande för er översättning till eller från bengali.

Översättningsbyrå bengali

Bengali (även kallat bengaliska) är ett indoariskt språk som talas i Bengalen (Bangladesh och Västbengalen ) och delstaten Tripura. Bengalitalande minoriteter finns även i de indiska delstaterna Assam, Jharkhand, Andamanerna och Nicobarerna.

Med nästan 230 miljoner modersmålstalare är bengali ett av de mest talade språken i världen.

Översättningar till och från bengali

Med ett massivt nätverk av frilansande översättare över i alla tidszoner har vi ett övertag på marknaden. Lokalisering är nyckeln till vår framgång. Vi tar hänsyn till geografiskt område, ämnesinriktning, terminologi och dialektala skillnader i en översättning.

På så sätt kan vi alltid garantera skräddarsydda och behovsanpassade översättningar av absolut högsta kvalitet. Eftersom våra översättare också finns i olika tidszoner kan vi leverera snabbare än många andra översättningsbyråer.

Tal- och skriftspråk

Bengali skiljer sig stort mellan tal- och skriftspråk. Det finns två skriftliga stilar med olika vokabulär: Shadhubhasha är det mer formella skriftspråket. Det kännetecknas av att ordförrådet kommer från sanskrit.

Choltibhasha (cholitobhasha) är ett mer talspråksnära skriftspråk och det skriftspråk som används mest idag. Det grundar sig på dialekten som talas i Shantipurområdet, Nadia i Västbengalen.

Dialekter i bengali – lokalisering

Bengali har flera dialekter som brukar delas in i fyra stora grupper : radh, banga, kamarupa och varendra. Sylheti, chittagoniska och chakma är några språk som ofta räknas som bengalidialekter. Den som talar standardbegali skulle dock inte förstå dessa dialekter.

Det finns många fler dialekter än så. Översättningsbyrån Snabböversättare har expertisen om de dialektala och språkliga differenserna. Vi tar hänsyn till vad som skiljer de åt, vilket är viktigt för att undvika missförstånd och komplikationer. Kort och gott: vi kan lokalisering!

Offerterbjudande

Hos översättningsbyrån Snabböversättare kan ni enkelt begära en offert för er översättning till bengali. Skicka in ert dokument via formuläret eller mejla materialet om det är flera sidor text som ni vill ha översatta.

Vi granskar texterna och återkommer sedan med en prisvärd offert så fort som möjligt. Vi garanterar hög kvalitet, förmånliga priser och korta leveranstider.

Kontakta oss

Vi finns tillgängliga för att svara på era frågor. Ring 08-58 09 78 77 eller mejla direkt till en projektledare via visitkortet här nedanför. Vi hjälper er vidare och ser fram emot ett eventuellt samarbete.

2020-01-21T13:13:44.2341665Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.