Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Albaniens flagga

Er albanska översättningsbyrå i Albanien. Vi hjälper er med alla typer av dokumentöversättningar till och från albanska. Kontalta oss på 08-58 09 78 77 för mer information!

Albansk översättningsbyrå

Albanska är ett indoeuropeiskt språk som är majoritetsspråk i Albanien och Kosovo. Det är minoritetsspråk i delar av Serbien, Makedonien, Montenegro, Grekland, Turkiet och Italien.

Även i många andra länder, särskilt i Västeuropa och Nordamerika förekommer albanska som minoritetsspråk. Uppgifterna går isär när det gäller antal människor som talar albanska. En ungefärlig siffra är 5,5 miljoner.

Albanska dialekter och språkvarianter

I albanska finns två huvuddialekter: toskiska i söder och gegiska i norr. Skillnaderna är ganska stora mellan dessa två. De som talar respektive dialekt har dock inga större problem att förstå varandra.

Gegiska har influerats av de romanska språken medan toskiskan visar tydliga spår av den gamla grekiskan. I Grekland respektive Italien talas de toskiska dialekterna arberoriska och arberesjiska.

Lokalisering i en albansk översättning

Som ett språk med många olika dialekter är det viktigt att veta skillnaden i en albansk översättning. Att ha anpassa en översättning utifrån dialektala skillnader kallas för lokalisering.

Alla våra översättare besitter den expertisen. Om er översättning riktar sig till en målgrupp i södra Albanien kan ni vara säkra på att översättaren kan toskiska.

CV eller industriteknisk manual

Privatperson eller företag, CV eller industriteknisk manual har ingen betydelse, översättningsbyrån Snabböversättare hjälper er oavsett dokumenttyp, textmängd och komplexitet. Vill ni översätta ett affärsavtal? Läs mer om affärsöversättningar här: Att göra affärer i Albanien.

Offert

Begär en offert via formuläret om ni är nyfiken på vad er översättning skulle kosta. Är det mycket text som ni vill ha hjälp med mejlar ni materialet till oss istället.

Kontakt

Våra telefonnummer finns samlade under fliken Kontakt. Kontakta oss idag så hjälper vi dig/er vidare!.

2020-01-21T12:28:58.6301665Z
Cecilia Henriksson
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Cecilia via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.