Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Översättningsbyrån Snabböversättare använder sig av speciella översättningsverktyg

Vi har tillgång till de modernaste översättningsverktygen. Högutbildade översättare och den senaste tekniken ger er de bästa översättningarna.

Användande av översättningsverktyg

I det här avsnittet beskriver vi närmare vilken teknik vi använder i samband med översättarens textbearbetning.

Vad är ett översättningsverktyg?

Ett översättningsverktyg är ett dataprogram som stödjer och underlättar översättningsarbetet.

Texten/texterna delas upp i enskilda textsegment och sparas tillsammans med översättningen. Originaldokumentet och översättningen bildar därefter en översättningsenhet.

En viktig funktion för översättningsverktygen är översättningsminnet, alltså översättningsförvaringen. Därifrån kan översättningsenheterna när som helst plockas fram och användas igen, till exempel från en annan översättare.

Mindre administration ger bättre priser

Genom denna process kan arbetsinsats och tid reduceras, vilket i sin tur resulterar i ett förmånligt pris. Framställandet av enhetliga översättningar underlättas mycket och arbetet blir effektivt. Självklart sköts detta arbete av en utbildad översättare.

Vilka översättningsverktyg använder översättningsbyrån Snabböversättare?

Vi arbetar sedan många år med översättningsverktyg som Trados, Across och Déjà Vu. Användandet av dessa programvaror leder till att vi kan erbjuda våra kunder en professionell bearbetning av olika filformat och konkurrenskraftiga priser.

Projektledarna på översättningsbyrån Snabböversättare har utbildats i de olika programmen och vet hur man använder de senaste översättningsverktygen på ett effektivt sätt.

Kontakta oss

För frågor kring översättningar, översättningsverktyg eller allmän information kan ni kontakta våra projektledare via e-post eller telefon: 08-58 09 78 77. Varmt välkomna att höra av er redan idag!

2016-04-25T08:54:25.7226556Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.