Snabb
översättare
Kundens behov - Vårt fokus
Kundens behov - Vårt fokus

Somaliska flaggan

Vi översätter era texter till somaliska. Genom formuläret kan ni begära en prisvärd offert.

Översättningsbyrå somaliska

Somaliskan är ett afroasiatiskt språk och nära besläktat med språken oromo och afar. Dessa ingår i en språkgrupp som kallas kushitiska språk.

Afrikanska språk

Islam har en stark relation till somaliskan. Därför har språket fått många låneord från arabiskan. Låneord från engelska och italienska är också vanliga i och med koloniseringen.

Somaliskan räknas som Afrikas tionde största språk. De nio förestående språken är arabiskan, swahili, hausa, oromo, igbo, fula, amhariskan, yoruba och malagassiskan.

Somaliska dialekter

Somaliska är indelat i tre dialektgrupper:

Nordlig somaliska som är standardsomaliska, är den som används i offentliga sammanhang som exempelvis radiosändningar.

Benaadirsomaliska, även kallat kustsomaliska, talas längs kusten, från Cadale till söder om Baraawe, inklusive Mogadishu.

I Somalias södra delar bor folkgrupperna digil och mirifle, även kallade rahanwayn. Språkvarianterna som dessa två grupper talar kan vara svåra att förstå för någon som talar övriga dialekter.

Dialekterna maay, jiido, dabare, garre och central tunni skiljer sig mycket från övriga dialekter. Jiido anses vara den allra svåraste av dessa.

Lokalisering av somaliska översättningar

Med så många olika dialekter och språkliga skillnader inom ett och samma språk är det viktigt med en korrekt översättning.

Våra somaliska översättare har språket som modersmål. Det som gör oss unika på marknaden är att varje översättare har även den dialektala kunskapen som behövs.

Riktar sig översättningen till de södra Somalia så garanterar vi att översättaren har kunskapen om just den dialekten.

Kunskapen om variationer i ett språk och vilka påverkande faktorer som är avgörande i en översättning kallas lokalisering. Översättningsbyrån Snabböversättare har kompetensen ni söker.

Vad kostar en översättning till somaliska?

Behöver ni en översättning till somaliska? Begär en offert genom formuläret eller skicka er text via e-post så återkommer vi så snarast möjligt med en specificerad och skräddarsydd offert. Beroende på bland annat format, omfång och repetitioner kan vi ibland lämna rabatt så för säkert besked ber vi er skicka in er text för analys.

Har ni frågor så kan ni även ringa till oss. Våra telefonnummer finns under kontaktfliken.

2020-01-23T10:39:36.4733231Z
Maria Norgren
Vill ni veta mer?

Vår projektledare besvarar gärna era frågor.

Kontakta Maria via e‑mail
American Translators Association LogoLogo för EUATC och VViNProz logoDIN CERTCO logoKiva supporter logo
Professionella översättare föredrar oss. Snabböversättare är en företagsmedlem av ProZ, en internationell förening av översättare. Av 42 översättare fick vi 5,0 poäng av 5 möjliga.